Ante Deur: Vjera, obitelj, domovina!

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

Ante Deur, hrvatski dragovoljac koji je prošao sva bojišta, od Vukovara, preko Kupresa do pobjedničke Oluje. O njemu, donedavnom zastupniku, i o njegovoj obitelji s osmero djece, a tu su i unuci, piše prigodno Braniteljski portal. Nastranu predizbirna motivacija, ono što je vrijedno kod svakoga treba cijeniti, nasuprot “filozofiji” dvojice vodećih svadljivaca koji su skloni s totalnom isključivošću prezirati i “popljuvati” svakoga osim samih sebe i nekih svojih. Svaki pravi branitelj, svaki roditelj brojne obitelji, svaki čovjek s nekim plemenitim idealom i zauzimanjem za život i obitelj, za opće i nacionalno dobro i za vjeru, i sa samoprijegorom, zaslužuje kao čovjek pohvalu i priznanje.

 

Ratne traume mu liječila mnogobrojna obitelj. Naime, supruga Duvanjka mu rodila osmero djece! Zbog toga ovaj donedavno saborski zastupnik HDZ-a obitelj drži najvećom vrijednošću.

“Obitelj je osnovni stup svakoga društva. Mjesto gdje se rađa novi život, stvara osjećaj pripadnosti i ostvaruje svatko od nas. Obitelj je okrilje u kojem se utkala vjera i nada svih onih koji su bili spremni dati sve od sebe, pa i sebe same kako bi mi danas uživali u slobodi naše Hrvatske. U obitelji se živi vjera, a vjera je ključ ljubavi za opstojnost domovine, vjera u bolje sutra, vjera u to da nas ljubav prema domovini i našim obiteljima čini boljima. Živjeti, boriti se i ne odustati usprkos svim izazovima je ono što pronalazimo u vjeri. Svaki kutak naše domovine ima svoje izazove, a mi smo spremni na sve njih jer vjerujemo da je svaka hrvatska obitelj vrijedna te borbe.

Vjera je vodilja za stvaranje zdravih obitelji, a obitelji čine i stvaraju Domovinu.

Danas kada pogledam u svoju povijest znam da je samo Božja ruka bila nad mojim životom. Ona me kao dvadesetogodišnjaka čuvala u svim ratnim danima, izvela iz pakla Vukovara, darovala mi obitelj kao oslonac da idem neustrašivo dalje. Stoga Vas pozivam izađimo na izbore i ostanimo postojani u VJERI prema OBITELJI I DOMOVINI osposobljeni za sve izazove!

 

Braniteljski portal/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)