Carinski sindikat Hrvatske: Granični službenici nemaju dovoljno zaštitne opreme

Vrijeme:1 min, 42 sec
Carinski sindikat Hrvatske uputio je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova i načelniku Stožera civilne zaštite RH Davoru Božinoviću u kojem upozoravaju na neadekvatne mjere zaštite od koronavirusa na graničnim prijelazima.

 

Kako stoji u otvorenom pismu Carinskog sindikata Hrvatske, brojni carinski službenici upozorili su na neadekvatne mjere zaštite od koronavirusa. Prvenstveno se radi o nedostatku zaštitne opreme, a njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Obraćamo Vam se ponukani velikim brojem poziva carinskih službenika s graničnih prijelaza, koji upozoravaju na neadekvatne mjere zaštite od koronavirusa, a koje se (ne)provode na graničnim prijelazima kad su u pitanju carinski službenici.

Carinski službenici nemaju (ili se radi o minimalnoj, nedostatnoj količini) zaštitnih rukavica, maski i dezinfekcijskih sredstava.

Kao ministru Ministarstva unutarnjih poslova poznato Vam je koja je tehnika rada na graničnim prijelazima i koje službe rade na graničnim prijelazima. Neprihvatljiv je, uvredljiv, ponižavajući i nadasve opasan po život carinskih službenika trenutni odnos Vlade RH prema carinskim službenicima, onima koji skupa s policijskim službenicima pregledavajući robu i putnike štite građane RH te im osiguravaju ekonomsku, financijsku, zdravstvenu i svaku drugu sigurnost.

Postavljamo pitanje hoće li netko i tko odgovarati za moguće zaražene carinske službenike, posebno ako se netko od zaraženih ne izbori za život.

Pored navedenog, kao načelnik Stožera civilne zaštite RH često javno upućujete zahvale Iiječnicima, medicinskom osoblju, policajcima, vozačima kamiona, vatrogascima, statičarima, a da se nikada niste sjetili i carinskih službenika, onih državnih službenika koji su obavljajući zakonom određene poslove direktno ugroženi od moguće zaraze koronavirusom.

Slijedom navedenog, molimo Vas da učinite sve sukladno Vašim ovlastima potpredsjednika Vlade RH i načelnika Stožera civilne zaštite RH da i carinski službenici dobiju u odgovarajućim količinama sva potrebna zaštitna sredstva i opremu kako bi se maksimalno zaštitili, obavljajući carinske poslove, od moguće zaraze koronavirusom.

Ovom prilikom u ime Carinskog sindikata Hrvatske i u svoje osobno ime, zahvaljujem se svim carinskim službenicima u unutarnjim ustrojstvenim jedinicama Carinske uprave i na graničnim prijelazima koji vrijedno i marljivo izvršavaju svoje zadaće čime su direktno ugroženi mogućom zarazom koronavirusom.

Rino Štorić, predsjednik CSH”

 

http://hr.n1info.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)