Preminuo hrvatski glumac Božidar Alić

Vrijeme:1 min, 44 sec
Noćas je iznenada u 66. godini života, preminuo hrvatski glumac Božidar Alić.  Vijest o smrti Božidara Alića na Faceboku je objavio Pero Kovačević.

UMRO JE BOŽIDAR ALIĆ

“Malo prije mi je prijatelj javio da je noćas umro Božidar Alić. Neka mu je laka hrvatska gruda. Počivao u miru Božjem”, napisao je Pero  Kovačević.

Božidar Alić je rođen u Zagrebu 1954. godine. U rodnom gradu završio je Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

Na filmu je debitirao 1977. u drugoj glavnoj muškoj ulozi mladog ustaše u “Akciji stadion” Dušana Vukotića.

Smatran je jednim od najboljih glumaca svoga vremena kojemu su predviđali veliku glumačku karijeru, no  zbog “teškog karaktera”, kako se  tada govorilo, režiseri su ga zaobilazili.

U početcima svoje karijere Alić je imao seriju cjelovečernjih koncerata s maestrom Brankom Bulićem. Također je snimio CD s talijanskim pjesmama. Sudjelovao je i na nosaču zvuka “Dueli” pjevača Arsena Dedića. Također, snimio je featuring-pojavljivanje na albumu “Black Coffeja”, koji je dobio Porina. Snimio je oko tisuću radijskih drama, recitirao je na radiju brojne pjesnike.

U braku je sa Sandom Alić od 2007. godine. Zajedno imaju sina Ratimira Mariu koji je rođen 2010. godine.

Alić je u javnosti poznat po domoljubnim stavovima. Na predsjedničkim izborima 2015. godine dao je potporu Kolindi Grabar-Kitarović te nakon njene pobjede na izborima izjavio: “Bogu hvala da je pobijedila gospođa Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli.”

Ta je izjava izazvala reakciju Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, kojima se potom Alić zahvalio na članstvu.

Božidar Alić početkom 2016. godine objavio je snimku svoga maloljetnog sina kako izgovara pozdrav Za dom spremni te je istu objavu popratio komentarom Hvaljen Isus i Marija.

Na snimku je s osuđivanjem reagirala pravobraniteljica za djecu Ivana Milas-Klarić, dok su Srpsko narodno vijeće i Milorad Pupovac zatražili da se Aliću i njegovoj supruzi Sandi oduzme maloljetni sin Ratimir i preda posebnom skrbniku.

Alić je dobio spor protiv Pupovca te izjavio da će on i njegova supruga Sanda nadalje odgajati svoga sina u domoljubnom duhu.

 

https://www.maxportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori