Na maškarama koje su stoljećima festival arhetipa narodne mudrosti, duha, otpora, bunta, istine i satire protiv političke oligarhije i porobljivača naroda koje su u nedjelu 23. veljače 2020.g. organizirane u Brodarici, spaljen Krnje u liku Zorana Milanovića što je doista velika nepravda pa i pravi skandal! Kako i zašto je to velika nepravda? Pa to je velika nepravda zbog toga jer je spaljen Krnje lika koji je najmanje zaslužan i odgovoran za to što je na mjestu predsjednika Republike. A gdje su tu simbolički, na primjer da se spomenu samo oni glavni i presudni kao što su to Budimir Lončar-Embargo, Vladimir Šeks-Sova, Franjo Gregurić-Zvijezda, Andrej Plenković-Bevc, „gremij“, Anvar Azimut, tuti Mutti-Puti, domaće i vanjske „službe“ i drugi nedvojbeno zaslužni pojedinci i operativci, mainstream mediji, lažni domoljubni portali, „udbodesničari“ i ostali koji su ga instalirali na to mjesto! Pa zar to nije nepravda prema Krnji koja seže sve do neba i do sljedećih maškara, kad ga se proziva za ono za što je on najmanje zaslužan i odgovoran? Maškare pak kakve one već jesu razdragane, duhovite i iskričave prepričavale su međusobno i jedan vic uz salve smijeha i odobravanja:

DVOJAC S KORMILAROM MUTTI-PUTI

Je li državni dvojac Milanović-Plenković bez kormilara ili je to dvojac na pariće? Ne, nije ni jedno ni drugo, nego je to dvojac s dvostrukim kormilarom Mutti-Puti!

Prekomjerno granatiranje: Milanović bi „spalio na lomači“ Imoćane koji su zapalili krnju

KOMENTAR: Zoran Milanović je zbog govora mržnje i poticanja na nasilje na karnevalu u Imotskom zatražio „reakciju nadležnih institucija“. U demokratskoj državi postoje trodioba vlasti i vladavina prava tako da predsjednik države nema pravo ikoga prozivati i pozivati policiju i pravosuđe da poduzmu represivne mjere! No, što se drugo može očekivati od Titova gardista Zorana Milanovića osim totalitarne svijesti, prijezira prema pravnoj državi i građanima te kršenja Ustava RH!Pa nije njegov učitelj i politički idol Josip Broz Tito slučajno povodom kaznenih političkih procesa sudionicima Hrvatskoga proljeća priprijetio sucima da se: „ Neki drže zakona kao pijan plota“. Što je ujedno i dokaz utemeljenosti narodnog iskustva i mudrosti da „kruška ne pada daleko od stabla“! Je li to ikada zabilježeno i u jednoj suvremenoj državi, da je predsjednik mandat počeo – kršenjem Ustava, kao što je tu učinio Zoran Milanović? I opet da se pozovemo na narod koji kaže: „Po jutru se dan poznaje“!

DORH naložio policijsku istragu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom

Ivan Hrstić: Imotski satirikon: Tko ima pravo ugasiti satiru?

KOMENTAR: Šta bre radi Narodna milicija ili spava dok su narodni neprijatelji i maškare u Imotskome budni, pa da mora intervenisati sâm Predsjednik dijela građana slučajne države?

http://hr.n1info.com/Vijesti/a481739/Milanovic-Da-je-istina-jedini-kriterij-SDP-bi-vjecno-bio-na-vlasti.html

Da Goli otok ne bude gol neka ga nadležne službe odmah pošume maškarama i drugim verbalnim delinkventima koji su svi izgleda zaboravili humani članak 133. Krivičnog zakona SFRJ, pa da totalitarna ideologija i Car budu goli i svima prepoznatljivi!

Diktatura Partije: Šibenski SDP traži smjenu direktorice turističke zajednice zbog krnje Milanovića

GRADONAČELNIKOVA FB OBJAVA O MAŠKARAMA U BRODARICI Zauzet za održavanje i promicanje kulturnih i inih vrijednosti festivala „Fališ“ javio se na društvenim mrežama i šibenski gradonačelnik Željko Burić-Kadar, osudivši ugrožavanje jednakosti, ravnopravnosti, bratstva, jedinstva i pobratimstva ljudi u svemiru te i u kontekstu revolucionarne teorije i prakse Trofima Lysenka.

Bauk podnio kaznenu prijavu: Ovo je javni poziv na nasilje i mržnju zbog spolne orijentacije
Neobičan slučaj Mirka Bauka: država tužila oca poznatog SDP-ovca, na prvu raspravu čekalo se nevjerojatnih 10 godina

Ustavni suci se razišli u stavovima kao nikad dosad: Jesu li gej parovi na korak do usvajanja djece?

Dr. sc. Mato Palić: „Osobe u životnom partnerstvu ne mogu biti udomitelji“

Prof. dr. sc. Nenad Hlača: Odluka Ustavnog suda protivna je trodiobi vlasti i pravnoj sigurnosti, a dar gay aktivizmu

UIO: Djeca nisu poklon pa da ih država stavlja pod bor homoseksualnim parovima

SILVANA O. IVOŠ: A di je nestala satira?!

Je li kolumna Ivice Šole u Slobodnoj Dalmaciji potaknula spaljivanje u Imotskom?

KOMENTAR: Za očekivati je nakon Indexova naputka u navedenom članku da će grafički djelatnici u tiskari HANZA MEDIA d.o.o. u Dugopolju biti klasno svjesni kao što su to bile njihove kolege u vremenu samoupravnog socijalizma i pluralizma samoupravnih interesa (Edvard Kardelj-Bevc), kada su „spontano“ odbijali tiskati Hrvatski književni list, Hrvatski tjednik itd.; te da će svoju partijsku i društvenu angažiranost i odgovornost pokazati i dokazati time što će odbiti tiskati dnevni list Slobodna Dalmacija sa sljedećom kolumnom u Indexovoj potjernici „targetiranog“ autora prof. dr. sc. Ivice Šole.

Logično, Indexovo novinarstvo „duboke“ države je prijenosnik porukâ i uputâ najvišeg neformalnog ali stvarnog centra moći i vlasti u Hrvatskoj koji odlučuje o svim strateškim političkim pitanjima – „gremija“ (Budimir Lončar-Embargo, Vladimir Šeks-Sova, Franjo Gregurić-Zvijezda, Stjepan Mesić-Maljčik, Mate Granić-Milka, Luka Bebić-Barba, Josip Manolić-Samaritanac, Davor Božinović-Berija, Branko Roglić-Marko, itd.), o u medijima nepoželjnim temama i nepoćudnim novinarima na znanje i ravnanje glavnom uredniku dnevnika Slobodna Dalmacija!

PLENKOVIĆ SOLIDARAN S MILANOVIĆEM I OŠTRO OSUDIO PALJENJE IMOTSKOG KRNJE

Plenković se pridružio Milanoviću: Oštro osuđuje paljenje imotskog krnje

KOMENTAR: Posada dvojca Milanović-Plenković s dvostrukim kormilarom Mutti-Puti i „gremijem“ kao kreativnom savjetničkom bazom, dejstvuje koordinirano i sinkronizirano pa se Plenković odmah solidarizirao i pridružio Milanovićevoj totalitarnoj batini i „vaspitnim“ mjerama u osudi paljenja Krnje na maškarama u Imotskom koje tradicionalno organizira Kulturna udruga Bakove svečanosti. Naravno, za naivnu i manipuliranu javnost „dvojac“ Milanović-Plenković po potrebi će preko dirigiranih medija (drugih i nema!) i institucionalnog psihološko-propagandnog djelovanja glumiti odnosno fingirati igrokaze i opsjene o „sukobima i tvrdoj“ kohabitaciji i tome slično! Manipulacije, spinovi, zamjena tezâ, fake news i obmane kao stil vladanja. A da se to može provoditi „gremij“ kao u vrijeme Vladimira Bakarića, Miloša Žanka, Franka Wintera i njegova savjetnika Marija Plenkovića, te Branka Puharića; ne dopušta pluralizam, slobodu i nezavisne medije pa je i zbog toga Republika Hrvatska jedina kvazidemokratska država u Europskoj uniji! Duboka antihrvatska država pomno je isplanirala psihološko-propagandno djelovanje pred maškare i karnevalske svečanosti. Prvi dio plana bilo je provociranje, izrugivanje i ponižavanje pristojne javnosti i građana vulgarno ideologiziranim socrealističkim kičom u ruhu lažne avangardnosti na otvaranju „Rijeka EPK 2020.“ , koju je posjetio te dao potporu i Zoran Milanović. Potom slijedi drugi dio „šake u oko“ građanima psihopatski uzurpiranom i privatiziranom inauguracijom predsjednika Republike, koja je namjerno i ciljano pokazala kakav totalitarni lik, batinaš i prijetnja demokraciji i građanima je instaliran na Pantovčak. Potom slijede tim uvredama i ponižavanjima časti i dostojanstva većine građana isprovocirane reakcije na karnevalskim svečanostima, a zatim huškačka kampanja dirigiranih medija i lažnih demokrata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića koji time otkrivaju svoje pravo i nakazno totalitarno lice, ideologiju i praksu!

Još je davno Sigmund Freud znanstveno utvrdio koliko su djetinjstvo, odgoj i roditelji kao objekt identifikacije djeci; presudno važni u psihosocijalnom razvitku djeteta te formiranju i formatiranje njegove ličnosti, osjećajnosti, humanih zasada i moralnih vrijednosti. Kao i suprotno od toga, u doprinosu u formiranju emocionalno i moralno devijantnih, za druge ljude bezosjećajnih i manipulativnih ličnosti odnosno psihopata.

Plenkovićev kontinuitet gubljenja glasova birača

Erih Lesjak: Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Sanjin Baković: HDZ je od 2016. kad ga je preuzeo Plenković izgubio oko dvjesto tisuća glasova

Željko Trkanjec: Mutti u godinu dana izgubila 4,3 milijuna birača. GLOBUS, br. 1496, 26. veljače 2020., str. 43-45.

Mijo Ivurek: Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Plenković je Hrvatsku pretvorio u socijalni slučaj Europske unije
23. 2. 2020.

04. 2. 2020.
Hrvatska među deset zemalja EU-a u kojima su plaće manje nego prije deset godina

BROJKE EUROSTATA Vladajući prigovaraju medijima što ne iznose podatke o gospodarskim uspjesima Hrvatske. OK, evo ih, i nisu baš bajni 11. 2. 2020.

Zadužili smo se za 11 milijardi kuna, ali po najpovoljnijim uvjetima do sada 22. 11. 2019.

Ivan Mihael Ban: Odličan retoričar – loš državnik Plenković

KOMENTAR: U svim demokratskim državama i političkim strankama glavni kriterij članovima pri izboru predsjednika je uspješnost predsjednika i stranke na prethodnim izborima, te izgledi stranke da pod vodstvom tog kandidata budu uspješni na sljedećim izborima! Jedina bi iznimka od tog općeg demokratskog pravila i kriterija trebali biti članovi HDZ-a, kojima se kao kandidat za predsjednika nudi Andrej Plenković s kojim je HDZ kao stranačkim predsjednikom izgubio prijevremene lokalne i područne izbore u ožujku 2019.g., Izbore za Europski parlament u svibnju 2019.g., te predsjedničke izbora u siječnju 2020. godine!

Pa zašto je onda nepisano pravilo ali i nezaobilazna politička obveza u demokratskim državama i strankama što se bezbroj puta moglo vidjeti i na televizijskim ekranima, da predsjednici stranaka izborni gubitnici odmah nakon što budu objavljeni rezultati izbora – podnesu ostavku? Zato što pod vodstvom izbornog gubitnika stranka na sljedećim izborima nema nikakvih izgleda odnosno šansi da na njima pobijedi!

U tom kontekstu samo se od sebe nameće pitanje: Zašto i s kojim motivom bi članovi HDZ-a na predstojećim stranačkim izborima 15. ožujka 2020.g. trebali glasovati za kandidata Andreja Plenkovića? Zato da HDZ izgubi predstojeće parlamentarne izbore u jesen 2020. godine? Zato da zastupnici iz sadašnjeg saziva izgube zastupnička mjesta u Hrvatskome saboru? Zato da mnogobrojni članovi HDZ-a izgube direktorska mjesta ili članstvo u nadzornim odborima i upravnim vijećima državnih i javnih poduzeća i ustanova?

Zato da se zlokobni gubitnički niz nastavi porazom na lokalnim i područnim izborima u svibnju 2021.g., pa da mnogobrojni (grado)načelnici izgube svoja mjesta u organima izvršne vlasti, a vijećnici mjesta u lokalnim i područnim predstavničkim tijelima? Zato da mnogobrojni članovi HDZ-a izgube direktorska mjesta u komunalnim poduzećima i ustanovama, odnosno članstvo u nadzornim odborima i upravnim vijećima? Ili zato što su mazohisti pa ne žele HDZ-u, sebi i svojim obiteljima dobro, pa će glasovati za kandidata Andreja Plenkovića? Ili zato što ne vjeruju u demokratski izborni proces i demokraciju, pa špekuliraju da će protivno svim demokratskim kriterijima i pravilima te pravnoj državi; Andrej Plenković sebe ponovo instalirati za predsjednika HDZ-a? Na demokratski i zakonit način on to nikako i nipošto ne može ostvariti, osim kršenjem demokratske procedure i zakona što bi bilo još jedno u nizu kaznenih djela i dokaza da ne živimo u demokratskoj i pravnoj državi!

Na izborima u HDZ-u 20. svibnja 2012.g. Andrej Plenković sudjelovao je kao kandidat za zamjenika predsjednika zajedno s Jadrankom Kosor kao kandidaticom za predsjednicu, no uvjerljivo su poraženi već u prvom krugu izbora!

Godine 2016. 16. srpnja nisu održani izbori za predsjednika HDZ-a, nego obično glasovanje jer Andrej Plenković nije imao protukandidata. Unatoč tome od tada 208.277 članova HDZ-a glas su mu dali samo njih 97.823 ili 46,96 posto, tako da je instaliran (a ne izabran!) za predsjednika HDZ-a s izbornim legitimitetom manjim od 50 posto ukupne brojke članova HDZ-a!

Je li Rijeka „crvena“ kako to tvrdi Vojko Obersnel?

MAŠKARE KAO PROSVJED PROTIV PONIŽAVANJA I ODUZIMANJA DEMOKRACIJE!

U mainstream medijima nasljednici i provoditelji totalitarne ideologije pokrenuli su po uvježbanom obrascu harangu, hajku i linč te poduzeli i represivne i druge antidemokratske mjere protiv naroda, koji je na za to jedino mogući način u kvazidemokratskoj državi Republici Hrvatskoj a to su – maškare izrazio nezadovoljstvo, otpor i prosvjed protiv ograničavanja i oduzimanja demokracije, rušenja vladavine prava i pravne države, krađe referendumâ, rušenja ustavne vrednote RH višestranačkog demokratskog sustava, nedemokratskog izbornog zakona i lažnog razmjernog izbornog sustava, izborâ koji nisu slobodni, medijski ravnopravni, regularni i demokratski; kršenja ljudskih i građanskih prava i sloboda, uskraćivanja ekonomskih sloboda i stvarnog prava na poduzetništvo, korupcije, nepotizma, klijentelizma i kleptokracije, političkom i ekonomskom represijom izazvanog osiromašenja te egzodusa naroda i demografskog sloma, nepostojanja pluralizma, slobode i nezavisnih medija, nepriznavanja i gušenja pluralizma u društvu i pluralističkog društva, i tako dalje! Prosvjed protiv političkog Ustavnog suda i njegova nasilja kad protuzakonito donosi odluku o udomiteljstvu i ruši vladavinu prava, a morao bi biti njezin svjetionik i čuvar! Protiv sadističkog iživljavanja, ismijavanja, izrugivanja i brutalnog ponižavanja programom otvaranja navodno umjetničke a stvarno ideološke manifestacije „Rijeka EPK 2020.“, za koji su 23 milijuna i 327 tisuća eura dali SVI građani Hrvatske a ne samo članovi SDP-a te i suradnici „duboke“ države, a da bi taj program mogao i smio biti samo po njihovom ukusu, estetskim i kulturološkim mjerilima te ideološkom i političkom sustavu vrijednosti! Neka 17. 410 birača koji su na gradonačelničkim izborima u Rijeci u lipnju 2017.g. glasovali za Vojka Obersnela te 200.976 birača koji su u svibnju 2019.g. na izborima za Europski parlament glasovali za SDP te i suradnici „duboke“ države kad već ne priznaju da je društvo pluralno a politički neistomišljenici te njihov sustav sociokulturnih vrijednosti i novac dostojni i vrijedni poštovanja i solidarnosti, onda samo svojim novcima sastavljaju program „Rijeka EPK 2020.“ kakav god hoće, kakav god žele, kakav god im se sviđa, kakav god odgovara njihovim estetskim, kulturološkim, etičkim, ideološkim i političkim ukusima i afinitetima! A ne da ta manjina dijelom i konspirativno umrežena i organizirana novcima koje je najvećim dijelom dala većina građana izvan njihove koterije, provodi brutalnu agresiju, izrugivanje, vrijeđanje i ponižavanje estetike, etike, osjećaja, kulture i religijskih vrijednosti te većine svojim sadističkim programom! Očito je došlo krajnje vrijeme da se većina u hrvatskom društvu mora organizirati i početi braniti društveni pluralizam i svoje demokratsko pravo na kulturološku, estetsku, moralnu, etičku, vjersku, ekološku i svjetonazorsku posebnost i različitost!

Prosvjed je to i protiv privatizacije inauguracije predsjednika Republike te vulgarne redukcije iste na party, klauzuru i solilokvij što je znakovito i za shvaćanje i buduće obnašanje predsjedničke dužnosti, umjesto da to bude javna narodna svečanost kakva jedino i priliči demokratskom društvu i državi, čime je pokazano i dokazano da oni to nisu. Kako Predsjednik kao subjekt i svjedok svega najbolje zna kako, zašto, na koji način, za čije, koje i kakve domaće i inozemne interese i potrebe je instaliran; nije mu potreban narod te stoga može bezodvlačno i slobodno u svoj punini iskazati sve dimenzije i raskoš prijezira, podcjenjivanja i ponižavanja tog istog naroda. A onda pozivati na poduzimanje represivnih mjera i oduzimati narodu ustavom te demokratskim i sociokulturnim standardima zajamčeno pravo na satiru, prosvjed i građanski neposluh!

Pa nisu politički mandat i izborni legitimitet u demokratskoj državi zgoditak na lutriji, pa ga zgrabiš, strpaš u džep i tvoj je trajno i za sva vremena. Politički mandat i izborni legitimitet u demokraciji nisu konačna nego u vremenu dinamična i promjenjiva kategorija, te stoga narod nije dužan u nedogled trpjeti onoga tko ga zastrašuje, vrijeđa, ponižava i oduzima mu demokratska prava i sociokulturne standarde!

Inauguracija Predsjednika bez nazočnosti mentorâ!

Kako je to programatski medijima i najavio Orsat Miljenić (nekadašnji vlasnik odvjetničke kancelarije za prisilnu naplatu dugova građanâ, i autor „znamenitog“ Lex Perković) šef izbornog štaba, „inauguracija“ (hrvatski se kaže – ustoličenje) izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića senzibilnog na „belo“ bila je doista za razliku od paleoavangardnog otvaranja manifestacije „Rijeka EPK 2020.“ apartna, bez vidno istaknutih jugoslavenskih zastava i po mnogo čemu sociokulturno, estetski, moralno i politički znakovita u zatvorenom prostoru Uredu predsjednika da ne bude i atmosferskog propuha, kako se tko od uzvanika ne bi prehladio i šmrcao a zbog helikopterske štedljivosti nisu bile nabavljene papirnate maramice. Razriješene su i logična neizvjesnost te i enigma oko teksta svečane prisege, jer ju je predsjednik-ateist izrekao u cijelosti tj. i s izričajem „Tako mi Bog pomogao“, što mu je bilo olakšano i time jer na svečanost ustoličenja zbog štednje nisu bili pozvani predstavnici religijskih zajednica koje po novom Predsjedniku očigledno čine građani drugog reda – vjernici!

Ukupno su na komornu svečanost bez Ive Brešana i njegove „Svečane večere u …“ pozvane 43 osobe, i to dužnosnici po državnim funkcijama, bivši predsjednici, članovi uže obitelji i čak 19 članova izbornog štaba Zorana Milanovića-Belog, što znači da oni čine gotovo polovicu uzvanika. A to zorno, valjano, konkretno i nedvojbeno pokazuje i dokazuje kako i koliko su i oni bili važni i zaslužni za Milanovićevu pobjedu na predsjedničkim izborima!

Primijenjena pak poetika karnevalizacije institucije predsjednika Republike otkriva da to nije samo trenutačni individualni hir, nego da ima i trajni cilj oduzimanja demokratskog prava narodu na izravan izbor predsjednika, daljnje razvlašćivanja naroda kroz promjenu Ustava i premještanje izbora predsjednika Republike u Hrvatski sabor, te jačanje partitokracije i političke oligarhije da mogu biti samoodržive i dostatne same sebi te što više neovisne o narodu i biračima odnosno o izbornome legitimitetu!

PROGRAM IDEOLOŠKOG REVIVALA U VILI „ZAGORJE“

Počelo se standardno protokolarno hrvatskom državnom himnom, čija je vokalna interpretacija pokazala da postoji bitna razlika između provale narcističnog bijesa Lisice, te glazbene i opće kulture Lisinskog već na razini elementarnog dobrog ukusa te poštivanja naroda i razlikovanja javnog događaja od partya.

Točan je Predsjednikov aperkat u pleksus od kojeg zastaje dah da je država sekularna, ali pluralno društvo to nije jer u njemu obitavaju i to u većini; te plaćaju poreze, doprinose i glasuju istina samo na formalno demokratskim izborima – i vjernici!

Premda to nitko od uzvanika nije glasno izrekao, ali se osjećalo da u zraku lebdi krucijalno pitanje – kako i zašto na inauguraciju nije bila pozvana umjetnička performerica Svastika sa Poljuda!? Ostao bi nepozvan na inauguraciju te uskraćen za to zasluženo priznanje i indirektni arhitekt i veliki kreator Milanovićeve izborne pobjede predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, ali kao predsjednik Vlade RH po toj državnoj funkciji automatizmom je morao biti pozvan.

No birani sastav uzvanikâ i još više oni koji među njima nisu bili, izazvao je posebnu pozornost te otvorio dvojbe i pitanjâ: A gdje su među uzvanicima na inauguraciju takvi neizravni i izravni korifeji izborne kampanje te „kumovi“ Milanovićeve pobjede na izborima kao što su to nedvojbeno Budimir Lončar-Embargo, veleposlanik Anvar Azimut ? Pa zar i oni nisu zaslužni za Milanovićevu izbornu pobjedu, te zar su njihov mentorski doprinos i zasluge u tome manje od zaslugâ 19 članova izbornog štaba, pa da za njih kao mentore nije moglo biti mjesta na svečanosti inauguracije? Te kako se i zašto uopće mogu i smiju podcjenjivati njihovo znanje, vještine, samoprijegor, rad, trud, vrijeme i mimikrija koje su nesebično uložili u izbornu kampanju te i pobjedu „Belog“?

No ako nisu bili pozvani, to ne znači i da su zaboravljeni njihov presudan utjecaj i zasluge za rezultat izbora, te postizborni dugovi i obveze prema njima! Naprotiv, već se lašte čizme za vojnu paradu u Moskvi 9. maja 2020.g., i raport dragom pokrovitelju Vladimiru Vladimiroviču. Njemački pak sponzori i „službe“ zbog njihova općepoznatog B-zyklonskog „humanizma“ koji metaforički po svemu sudeći umjesto Marshallovog plana postaje nacionalni arhetip na Angelin ego-trip, diskretniji su i samozatajniji u postizbornom trijumfalizmu. Američkih pak milijardu dolara za prometnu i inu infrastrukturu u državama Inicijative tri mora kaže predsjednik Zoran Milanović nisu vrijedni ni za kavu, kao da su pepel iz Pompeja. Sigurno je da bi u Predsjednikovu ideologiziranom sustavu vrijednosti bili neusporedivo značajniji i vrijedniji, da to nije izjava američkog državnog sekretara Michaela „Mikea“ Pompea!

Hrvatska je prije svega europska a ne transatlantska država, a njezino je prirodno zemljopisno stanište te logično sociokulturno bunjište i zvijezda vodilja u svjetlu budućnost – „region“, kliče samoljubivo novi Predsjednik uz asistenciju Vesne Pusić i oca endehaškog suca natporučnika Eugena. Elektrifikacija-industrijalizacija-helikopterizacija-balkanizacija; a ne Srednja Europa, Višegradska skupina i transatlantske integracije, te digitalizacija i umjetna inteligencija – budućnost su naša!

Stihovi srbijanske rock grupe Ekatarina Velika „Ovo je kuća za nas“ u govoru Predsjednika bili su mnogima milozvučni, no među gledateljima televizijskog prijenosa inauguracije bilo je i mnoštvo onih koji su se osjećali prikraćenim što u njezin program nije bio uvršten Berliozov rekvijem Grande Messe des Morts, jer za Hectora Berlioza organizatori su mogli biti sigurni da ga neće boljeti zub, te da će korektno interpretirati tu apoteozu čovjekove tuge, žalosti, patnje i beznađa. Ne samo države, društva i većine hrvatskog naroda; nego i oružanih snaga čiji vrhovni zapovjednik – nije sudjelovao u Domovinskom obrambenom ratu!

Erih Lesjak/Hrvatsko nebo

 

 

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.