UNUTARSTRANAČKI IZBORI: Milijan Brkić otkrio koga će podržati i za koju funkciju će se kandidirati u HDZ-u

Vrijeme:1 min, 6 sec

Zamjenik predsjednika hrvatskog HDZ-a Milijan Brkić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da podržava tim Mire Kovača i politiku za koju se zalaže te da će se kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke.

– Ja sam se do sada kandidirao za funkcije na kojima sam i prošao. Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara se kandidira za mjesto zamjenika. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika – rekao je Brkić.

– Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika.

Ako je Miro Kovač Plenkovićev protukandidat i ako se vi okupljate oko Mire Kovača, što je to nego stvaranje timova?

– Jedna je pozicija izazivača, a predsjednik je taj koji bi trebao okupljati i kažem vam da sam se u tom smislu razočarao – naglasio je Brkić, prenosi Večernji list.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)