Penava: Milanović se odlučio za bivše agente Udbe; Hoće li ćirilične ploče ponovno osvanuti u Vukovaru?

Vrijeme:1 min, 11 sec

Penava na predizbornom skupu u Pleternici

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je sinoć iz Pleternice birače da na izborima 5. siječnja podupru novo hrvatsko zajedništvo i novo hrvatsko domoljublje, nasuprot onima koji žele podjele.

U Pleternici je govorio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je ocijenio kako postoje dva vrlo jasna izbora, od penavakojih je jedan Kolinda Grabar-Kitarović, od koje se mogu čuti poruke okupljanja, a s druge strane, sada već legendarna i katastrofalna poruka “ili mi ili oni”.

“Sjetite se da se Zoran Milanović, u jednom osjetljivom trenutku za hrvatsku državu, kod ulaska u EU, između interesa hrvatske države i naroda i interesa udbaških agenata, preko ‘lex Perković’, odlučio za bivše agente Udbe, koji su danas pravomoćno osuđeni na višegodišnji ili doživotni zatvor”, upozorio je Penava.

“Mi u Vukovaru svoju poziciju znamo, čvrsto je držimo i nećemo je pustiti i spremni smo te pozicije braniti po svaku cijenu. Ako je svima drugima svejedno, nama nije svejedno, hoćemo li ponovno morati ići protiv onih koji su uvodili ćirilične ploče i hoće li ćirilične ploče ponovno osvanuti u Vukovaru”, poručio je Penava.

Smatra kako su se nakon prvog kruga strasti smirile i da se treba suočiti se s jednostavnim odabirom.

“Nemojte Hrvatskoj dozvoliti pet godina mraka i podjela, i povratka u region. Naša je predsjednica zaslužila još pet godina mandata”, rekao je Penava.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)