BROJKE SU JASNE: Dinamo sam vrijedi više nego svi ostali HNL klubovi zajedno

Vrijeme:1 min, 42 sec
Njemački portal Transfermarkt poznat je diljem svijeta kao referenca kada su u pitanju vrijednosti igrača, klubova i reprezentacija.

 

Od samih početaka Transfermarkt se usavršavao, pa tako tamo možete naći hrpu statistike, povijesnih rezultata, utakmica, podataka o svakoj ozljedi pojedinog igrača i slično. S vremenom je cijela Europa prihvatila Transfermarkt kao “alfu i omegu” u tom segmentu nogometa i kada netko dosegne vrijednost na TM-u, znači da vrijedi, piše Direktno.hr.

Stoga je vrlo zanimljivo pogledati kako TM rangira Dinamo nakon sjajne europske sezone. Po najnovijoj ljestvici, Modri su opet poskupjeli, i to za dobrih 30-ak posto, a ne zaboravimo da su i prije par mjeseci već poskupjeli za 40-ak posto.

Po novome, Dinamo vrijedi 136,95 milijuna eura, zaokružimo na 137 milijuna. To je velik porast u odnosu na 107 milijuna koliko su do sada koštali. S obzirom na to da cijeli HNL vrijedi 272 milijuna, kada se oduzme vrijednost Dinama, ispada da ostatak lige vrijedi 135 milijuna, odnosno da je Dinamo skuplji od svih devet ostalih klubova kombinirano.

To je potvrda dobrog rada i sjajnih rezultata, a kada se i pogleda tablica, jasna je vidljiva razlika u klasi. Dinamo ima 12 bodova više ispred Hajduka, a igrao je paralelno iznimno napornu Ligu prvaka. Da nije, bilo bi +20 već sada.

Od ostalih klubova dosta su blizu Hajduk (28 milijuna), Rijeka (25 milijuna) i Osijek (22 milijuna), što pokazuje da je liga dosta izjednačena, ako izostavimo Dinamo.

Od igrača, jasno je da je najskuplji i dalje Dani Olmo kojem je cijena skočila s 30 na 35 milijuna. Drugi je Bruno Petković koji vrijedi 13,5 milijuna, a realno ne ide nigdje ispod najmanje 20. Na Petkoviću se vidi najveći napredak, jer je prije godinu i pol vrijedio samo milijun eura, piše Direktno.

Strašan skok napravili su i Dominik Livaković (13 milijuna) i Mislav Oršić (9,5 milijuna). Sve u svemu, u Maksimiru imaju razloga za zadovoljstvo, a na drugima je da zapisuju, uče i pokušaju primijeniti naučeno.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)