KANDIDATI NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA U RH: Grabar-Kitarović i Škoro predali potpise DIP-u

Vrijeme:1 min, 26 sec

U ponoć istječe rok do kada potencijalni kandidati za predsjednika Hrvatske moraju Državnom izbornom povjerenstvu predati svoje kandidature uz najmanje 10 tisuća potpisa potpore birača. Potpise kandidatura predali su Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro.

Tijekom dana predaju potpisa najavili su i Dario Juričan, Katarina Peović i Ivan Pernar. Do sada su kandidature predali Zoran Milanović, Mislav Kolakušić, Nedjeljko Babić, Dejan Kovač i Anto Đapić, dok je Vlaho Orepić sinoć odustao.

Grabar Kitarović: Prikupili smo 231.652 potpisa

– Prikupili smo preko 231.652 potpisa, izjavila je Kolinda Grabar Kitarović koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa. Uz aktualnu predsjednicu RH u DIP-u su bili i premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te široko izaslanstvo HDZ-a i stranaka koje podupiru njezinu kandidaturu.

Odgovarajući na pitanja novinara da komentira svoju izjavu o Milanu Bandiću kazala je kako je “u demokratskom društvu svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom presudom”. Osim HDZ-a, Grabar Kitarović za još jedan mandat na Pantovčaku podupiru i Bandićeva stranka rada i solidarnosti, HDS i HSP AS.

Škoro: Nemamo vremena za drugi krug

– Živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. prosinca izađu na izbore, da razbijemo taj strah, da napravimo promjenu. Hrvatska treba promjenu i nema vremena. Pozivam sve da već 22. prosinca u prvom krugu razbijemo taj strah. Nemamo vremena niti za 2. krug, niti za neke dodatne eksperimente, izjavio je Miroslav Škoro, koji je DIP-u predao 80 tisuća potpisa potpore.

Broj od 10 potencijalnih kandidata ne mora biti konačan jer kandidati predaju potpisa ne moraju najaviti Državnom izbornom povjerenstvu – podsjeća član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

 

HRT/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)