Bi li predsjednici Republike bilo lakše bez “vjetra u leđa” koji joj daje Mirjana Hrga?

Vrijeme:2 min, 5 sec
Mirjana Hrga, bivša novinarka i aktualna savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, gostujući u emisiji Pressing N1 televizije, temeljito je “zakucala” svojoj šefici s nekoliko kontroverznih izjava.

U prvom redu to je izjava, koja je pomalo i šokirala voditelja, prema kojoj je u njihovom obiteljskom domu, točnije u njihovom dnevnom boravku, nekada visila slika Josipa Broza Tita.

Na pitanje voditelja kako je to moguće, Hrga je kazala kako to nije nikakav medijski senzacionalizam, već je to u ono vrijeme bilo normalno, opravdavši sliku u dnevnom boravku činjenicom da je njezin otac bio obrtnik te su u njihovu kuću ulazili ljudi raznog profila, te se, praktički, nije znalo tko dolazi.

Međutim, dugogodišnji poznavatelji obitelji Hrga tvrde kako to nije točno.

– Otac aktualne savjetnice predsjednice Republike, Mirjane Hrge, bio je suprotnost od tvrdnji bivše novinarke. Više puta sam osamdesetih godina prošlog stoljeća bio u njihovom obiteljskom domu i spomenute slike nisam vidio. Istodobno, dugo sam poznavao Mirjaninog oca i pouzdano znam da njegovi stavovi nisu bili titoistički. Čak naprotiv, kazao nam je nekadašnji poslovni partner i obiteljski prijatelj obitelji Hrga.

Nejasno mu je zašto kći njegovog nekadašnjeg poslovnog partnera iznosi ovakve objede.

– Oni koji se bave analizama medijskih istupa neka se pozabave ovom izjavom i prouče da li je u ovom slučaju riječ o političkoj pljusci Kolindi Grabar Kitarović, koja je bistu Josipa Broza Tita uklonila s Pantovčaka, pita se naš sugovornik s kojim smo u srijedu razgovarali u Zagrebu.

Kontroverna je i izjava prema kojoj je ona osobno sugerirala predsjednici pomilovanje Huanita Luksetića.

-Sjećate se slučaja Huanita Luksetića i reakcije predsjednice. To je bila njezina spremnost i moj savjet da vjerujem da je to ispravno, istaknula je Hrga o pomilovanju Luksetića.

Na predsjednicu Republike okomila se i zbog pjevanja.

-Kad bih bila pod tolikim udarom kao ona, ja ni pod tušem ne bih pjevala, rekla je Hrga.

S predsjednicom nije komentirala sporne izjave njezine frizerke, objavljene u medijima, o supruzi Miroslava Škore, ali je osudila izjave njezine osobne frizerke.

-To je za svaku osudu. Ako je gospođa to izjavila, mi nemamo tu što razgovarati. To nije pitanje naučene političke korektnosti, to je pitanje građanske higijene. To se, čovječe, ne govori. To se ne misli, zaključila je Hrga.

Javna je tajna da Mirjana Hrga Plenkovićev izbor na Pantovčaku te da iz Ureda predsjednice odlazi nakon predsjedničkih izbora. Stoga se mnogi pitaju je li vlastito statiranje na Pantovčaku  mogla odraditi bez ovakve “pomoći” aktualnoj predsjednici koja se natječe za drugi predsjednički mandat.

 

J. Zdunić/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)