“Dalić je integrativni faktor, sigurno ostaje izbornik”

Vrijeme:1 min, 55 sec

– Cirkus je prava riječ, složili su se gosti u Studiju 4 vezano uz moguću promjenu pa na kraju ipak ostanak domaćinstva utakmice sa Slovačkom na Rujevici, piše HRT. Podsjetimo, HNS je najprije prijavio riječki stadion, zatim razmatrao opciju igranja na većem stadion da bi na kraju ipak ostao kod prvotne odluke.

– Smatram da nije red da se tako važna utakmica igra pred 7-8000 ljudi. Trebala se igrati u Maksimiru ili Poljudu. Vidjeli smo kako je prošla utakmica u Splitu. “Split nesretan”, “Torcida ovo ono”, sve je to nakon Mađara palo u vodu. Treba se igrati na stadionu gdje se može napraviti najbolja atmosfera, najviše ljudi, najveći pritisak. Iz Saveza su radili naopako, umjesto da su sjeli s Riječanima i dogovorili, oni su išli u javnost i usto manipulirali igračima. Pokazali su se nezreli i neprofesionalni. Reprezentacija treba igrati po svim gradovima, ali netko kada je pravio plan i prijavljivao domaćine trebao je uzeti u obzir više stvari, rekao je poznati splitski sportski komentator Edo Pezzi.

– Napravio se nepotreban cirkus jer gdje god mi igrali sa Slovačkom tu ne bi trebalo biti dvojbe. To smo pokazali i u Trnavi gdje smo pobijedili 4:0, dodao je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko pa objasnio što se događa u Hrvatskom nogometno savezu:

– Najveći problem HNS-a je animozitet između Kustića i Šukera. Imamo predsjednika koji uopće ne radi funkciju koju bi trebao kao predsjednik: da je on taj koji zastupa Savez prema van, artikulira stavove i objašnjava, da u kriznim situacijama bude prvi koji će istupiti… Teško je računati na čovjeka kojeg vrlo malo ima ovdje.

Steče se dojam da se u Savezu više bave sami sobom nego li reprezentacijom. Iznenadila je tako današnja vijest da izbornik Zlatko Dalić pregovara sa saudijskim klubom Al Ittihadom te da bi nakon dvoboja sa Slovačkom mogao napustiti klupu Vatrenih.

– Vjerujem da je to potpuno nerealno. Realno bi postalo kada bi doživjeli traumu sa Slovačkom i bio upitan plasman na Euro. Sigurno će ih Dalić voditi na Euru, a po završetku mu završava i ugovor. Da je Savez čvrst, prisilio bi ga na još jedan ugovor. Sljedeći SP je u Kataru, a on tamo ima veliki ugled. Dalić je integrativni faktor koji pored ovakvog Saveza sve drži zajedno, istaknuo je Zorko.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)