RAK KAZNIO FTV ZBOG PRISTRANOSTI Konačno sankcionirano sotoniziranje Hrvata i Srba

0
4

„Utvrđuje se da je FTV prekršila Članak 5 (Pravičnost i nepristranost) Kodeksa o medijskim uslugama, te joj se izriče novčana kazna u iznosu od 6000 KM“ stoji u Rješenju Regulatorne agencije koja je postupila po prijavi HRS-a na tendenciozno i huškačko izvješćivanje u emisiji Mreža emitiranoj 14.01.2019. Sada, konačno, imamo na papiru, crno na bijelo, da je FTV politički pristran medij, stoji u priopćenju za javnost HRS-a, javlja HMS:

U priopćenju se navodi da su u emisiji „Mreža“ od 14.01.2019. emitirani su prilozi u kojima su Hrvati i Srbi optuženi i, od strane autora i urednika priloga i emisije, osuđeni za sve loše što se događa u BiH.

-Nakon odgledane emisije, kod gledatelja koji ima površne informacije o povijesti i odnosima u BiH stvorio se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu. Budući da je iznošenje tvrdnji i arbitrarnih stavova pod činjenice kršenje ne samo Kodeksa za medije, nego i cijelog niza Zakona, dana 19.01.2019. smo na adresu RAK-a uputili argumentirani prigovor – priopćeno je iz Hrvatske republikanske stranke.

Iz HRS-a navode da su iz RAK-a nisu dobili nikakav odgovor pa su zbog toga ponovno poslali pismo tom regulatornom tijelu.

“RAK kao regulatorno tijelo je bilo obvezno u zakonskom roku ne samo očitovati se po našoj prijavi, nego i objaviti ishod postupka kojeg su pokrenuli po ovoj prijavi. Budući da nismo dobili apsolutno ikakvu povratnu informaciju, a emisija „Mreža“ se vratila na tv ekrane, te budući da je FTV kroz cijeli svoj informativni program nastavio svakodnevno širiti pristranu političku propagandu, dana 27.09.2019. ponovno smo poslali upit RAK-u”, navodi se u priopćenju te dodaju:

-Kako nas je RAK i tada ignorirao, dana 25.09.2019. pišemo dopis Ministarstvu komunikacija i prometa, da kao nadležno tijelo kontaktira RAK i priupita gdje je zapela naša prijava. Za razliku od RAK-a, ministarstvo djeluje promptno. Gle slučaja, nakon reakcije ministarstva prometa dobivamo rješenje po našoj prijavu u kojem stoji kako je FTV kažnjena sa 6000 KM. Naime, analizom je utvrđeno kako je FTV emitirala „jednostrane i neizbalansirane priloge“, čime je došlo do kršenja „načela pravičnosti i nepristranosti“ – priopćeno je iz HRS-a.

dopis Ministarstva komunikacija i prometa

rješenje RAK-a

Iz ove političke stranke tvrde da se konačno, nakon 9 mjeseci, potvrdila njihova teza da je FTV politički i propagandni medij bošnjačke politike.

-Nakon silnih peripetija, 9 mjeseci inzistiranja, pisanja dopisa i poziva, napokon smo dobili dokaz o onome što tvrdimo godinama, a to je da je Federalna televizija u biti politički medij, platforma za promociju pseudo građanske, a u biti bošnjačke politike. Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti dokazima, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama, priopćeno je.

Iz HRS-a poručuju da večeras, kada ponovno na ekranima FTV-a bude emisija „Mreža“, treba znati kako se radi o propagandnom, a ne informativnom programu.

-Dakle, EPP, i to Bakirov, priopćili su.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara