PONOVNO VRIJE NA BLISKOM ISTOKU: Izrael napao Gazu nakon raketnog napada u vrijeme predizbornog skupa

0

Izraelski zrakoplovi napali su Gazu u srijedu, nekoliko sati nakon uzbune oglašene zbog raketnog napada iz Pojasa Gaze tijekom predizbornog skupa i zbog koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu morao napustiti pozornicu.

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas.

Zasad nema podataka o mogućim žrtvama.

Nekoliko sati prije toga, tijekom predizbornog skupa u južnom izraelskom gradu Ashdodu, oglašena je uzbuna, a tjelohranitelji su Netanyahua odveli u sklonište.

Netanyahu nije ozlijeđen te je nekoliko minuta poslije toga nastavio govor koji je prenošen uživo na društvenim mrežama.

No prizor prisilnog silaska premijera s govornice samo je dodatno potpirio optužbe njegovih političkih protivnika koji tvrde da nije dovoljno učinio u sprječavanju napada na južna područja Izraela.

Izraelska vojska priopćila je da su iz Pojasa Gaze ispaljene dvije rakete prema Ashdodu i drugoj luci Ashkelonu te da ih je presreo proturaketni sustav Željezna kupola.

U priopćenju se navodi kako su napadi na Gazu odgovor na taj napad za koji još nitko nije preuzeo odgovornost.

Napad se dogodio nakon što je Netanyahu najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, bude li ponovno izabran na izborima 17. rujna.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara