Nacionalni sindikat policije odgovorio Pučkoj pravobraniteljici Lori Vidović

Vrijeme:3 min, 48 sec

 

 

 

 

 

 

PREDMET: objava na Facebook stranici ,, Nacionalni sindikat policije,, 

odgovor, dostavlia se-, 

Poštovana, 

nastavno Vašem dopisu broj P.P. -25-13-1252119-45 od 05. srpnja 201g.ip.p. -25-13-1252t19-45 od 24.srpnja 2019. godine , Nacionalni sindikat policije MUP-a RH dostavlja Vam stijedeći odgovor. 

Sukladno Zakonu o radu, odnosno Zakonu o policiji, kao i odredbama drugih prisilnih propisa koja reguliraju Zakonitost osnivanja udruge radnika-sindikat, kao i njihov zakoniti rad , odnosno sukladno statutu sindikata nedvojbeno je da je sindikat u svom radu neovisan i samostalan, isključivo usmjeren na zaštitu prava radnika i njihovih uvjeta rada te zaštitu institucije u kojoj djeluje u cjelini 

Naša reakcija u dopisu koji Vi spominjete se tiče problematike koja se odnosi na kritičnu situaciju kojom je ugroženo zdravlje policjskih sluzbenika , a koje smo mi kao sindikat dužni zaštititi i opravdati povjerenje svojih kolega koji su od strane sustava zanemareni i izloženi riziku zaraze. ovim putem Vas molimo da ne zadirete u samostalni rad sindikata, da nam ne prijetite, niti radite bilo kakav pritisak, stavili ste se u ulogu represivnog aparata, a Vi to niste, Vaša zakonska uloga je sasvim drugačija pa Vas ovim putem pozivamo da prestanete s prijetnjama i pritiscima na rad sindikata 

Naravno da mi raspolažemo sa dokumentacijom naših članova i uposlenika MUP-a, međutim, iz kojeg razloga nas pozivate da Vam dostavimo dokumentaciju istih? Medicinska dokumentacija koja nam je dostavljena dostavljena je s povjerenjem, a s obzirom da je na snazi GDPR, mi kao policijski službenici dužni smo se pridržavati iste Uredbe o zaštiti podataka, iz istog razloga nismo niti medjima proslijedili medicinsku dokumentaciju u čijem smo posjedu. 

Sto se tiče Facebook objave i komentara, komentari su takvi kakvi jesu pozitivni i negativni na rad policije. Pokušavamo biti transparentni i ukloniti one koji vrijeđaju, međutim neke je nemoguće ukloniti iz razloga što ih iste ili druge osobe ponavljaju, ali ponavljamo, postoje kritike na rad policije kao na rad državnih institucija te usporedno postoje kritike i na račun migranata, to je izraz stava i volje čitatelja i građana RH i BiH, koii su istu komentirali. 

Mi nemamo plaćenog dežurnog brisača ili čistača loših poruka ili objava, pa stoga nismo niti u mogućnosti nešto brisati svakih 5 minuta 

U konačnici, Zelimo Vam ukazati da Vi svojim učestalim istupima i radnjama napadate rad Hrvatske policije, stvarate pritisak na profesionalni rad i nesporno na dosljedno poštivanje i provođenje Zakona po kojima su Hrvatski policajci dužni postupati. Vi na to nemate pravo, a bojim se da povremeno ulazite izvan okvira ovlaštenja Vašeg rada, a to je očito neprofesionalno, Podsjećam Vas da učestalo napadate policiju za grubost u postupanju, pljačku migranata, razbijanje mobitela što su naravno laži i neistine sa kojima se želi skrenuti pozornost na nezakonit ulazak osoba (migranata) u RH čije nezakonitosti su učestale i u stalnom porastu. 

Hrvatska policija zakonito, časno i pošteno radi svoj posao u skladu sa Zakonom i opremom odnosno mogućnostima koie su nam osigurane, a Vama poručujemo da Hrvatsku policiju prestanete lažno i neistinito optuživati, i da prestanete kršiti zakone na štetu Hrvatske policije i hrvatskih građana kojima trebate služiti, a ne raditi protiv njih. 

Podsjećamo Vas na snimke kamerom koje su nezakonito postavljene na graničnoj crti, na predjelu Lohovo i koje je javno objavila agencija Border Violence Monitoring postavljene i snimke nastale u razdoblju od 29.rujna do’10. listopada 2018.godine, u blizini mjesta Lohovo. Niste postavili pitanje što su predstavnici te organizaciie nezakonito iz BiH ušli u RH i neovlašteno i nezakonito postavili kamere snimajući rad Hrvatske policije ali ste učestali i uporni dokazati nezakonitost rada policije što do sada unatoč Vašim brojnim prijavama niste dokazali, pa Vam otvoreno postavljamo pitanje da li ste Vi gdo. Loro Vidović pravobraniteljica osoba koje nezakonito ulaze u RH ili ste vi pučka pravobraniteljica RH. Po Vašim radnjama zaključuje se da ste ovo prvo, pa onaj tko Vas je birao i dao Vam mandat neka procjeni da li trebate biti na teret državnog proračuna RH ili na teret proračuna nekih drugih zemalja ili organizacija… 

Ali u svakom slučaju, molimo Vas da Hrvatsku policiju pustite da radi svoj posao po zakonu bez Vaših pritisaka ili prijetnji, i ovako su nam uvjeti rada otežani pa nam ne treba još i teret Vaših učestalih optužbi koje su neutemeljene. Također Vas molimo , ukoliko možete i ukoliko ste voljni , da zaštitite hrvatske policajce koji svakodnevno mukotrpno rade na osiguranju slobode i sigurnosti svakog građanina i svakog stranca koji boravi na teritoriju RH. 

Unaprijed se zahvaljujemo i nadamo se kvalitetnoj suradnji i ispunjenju naših molbi. 

S poštovanjem, 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)