POSJET; Čović a austrijskom veleposlanicom: Hrvati su spremni na kompromis

0

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas veleposlanicu Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann.

Čović je ovom prigodom informirao veleposlanicu Hartmann o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, te istaknuo kako smatra da je jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja zajednički dogovor i kompromis svih legitimnih predstavnika naroda u BiH, na što su predstavnici Hrvata u BiH na svim razinama vlasti spremni.

U okviru razgovora o euroatlantskom putu BiH, Čović je zahvalio veleposlanici Hartmann na dosadašnjoj potpori našoj domovini Bosni i Hercegovini. S tim u svezi, još jednom je potvrđena neupitna potpora Republike Austrije europskom putu Bosne i Hercegovine.

Veleposlanica Hartmann obavijestila je Čovića o projektima u kojima zajedno sudjeluju Republika Austrija i Bosna i Hercegovina, s naglaskom na twinning projekt pod nazivom „Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima BiH u poslovima europskih integracija“ koji je nedavno započet u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, enitetskim parlamentima, te Skupštini Brčko Distrikta, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara