Amoralnije od poslovanja tvrtke Kušćević d.o.o. samo je hrvatsko sudstvo

Vrijeme:1 min, 50 sec

Telegram Ninoslava Pavića, koji je nedavno otkrio da je ministar Kuščević kao načelnik potpisao odluku da se kokošinjci mogu prenamijeniti u vile pa prenamijenio svoj “kokošinjac” u turistički objekt najviše klase, donosi nove informacije, ovaj put o poslovanju obiteljske tvrtke Kuščević d.o.o.Lovro Kuščevićkoja je nakon stečaja ostavila milijun kuna dugova prema dobavljačima i 300.000 kuna duga prema državi, prenosi Narod.hr. Među vjerovnicima je i bračni par iz Splita koji je tri godine prije stečaja naručio i uredno platio kuhinju, no tvrtka Kuščević d.o.o. nikada im je nije isporučila niti im je vratila novac.

Lovro Kuščević kao privatna je osoba otkupio vrijedne poslovne prostore tvrtke Kuščević d.o.o. koja je kasnije otišla u stečaj. Ljudi, tvrtke i država kojima su ostali dužni, nisu se imali iz čega naplatiti, jer u trenutku stečaja Kuščević d.o.o. više nije imao imovine. Nekoliko godina kasnije, Lovro Kuščević kao privatna osoba prodaje te poslovne prostore za 301.000 eura, pišu danas hrvatski mediji.

Obrazloženje suda

Mediji također prenose i presudu hrvatskog pravosuđa vezanu za pokušaj naplate duga propale tvrtke Kušćević d.o.o. pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog suda u Supetru naloženo je da Kuščević d.o.o. mora oštećenoj ženi isplatiti 24.551,83 kune. Međutim, iznos nikada nije isplaćen jer spomenuta tvrtka više nije imala imovine iz koje bi se traženi iznos mogao naplatiti.

Na temelju prvostupanjske presude zaključeno je da u vrijeme sklapanja ugovora o kupoprodaji Kuščević nije mogao znati ‘da nekoga oštećuje’ te da je pravno nebitno što je tuženik brat osnivača tvrtke jer kako navode tvrtka je pravna, a ne fizička osoba. Samim time drugostupanjskom presudom je odlučeno da ‘tužiteljica u žalbi tvrdi, tek sasvim općenito, kako je tuženik (kao treća osoba) znao da tvrtka Kuščević d.o.o. zaključenjem spornog ugovora o kupoprodaji nanosi štetu svom vjerovniku – tužiteljici’. Navode i da ‘nijedan dokaz u ovom postupku ne upućuje na takav zaključak, niti da tužiteljica u žalbi nekim konkretnim razlogom ili argumentom dovodi u pitanje zaključak prvostupanjskog suda da tuženik to nije znao’ piše Večernji list.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)