Pentagon priznao da istražuje NLO

0

Američko ministarstvo obrane prvi put je službeno potvrdilo da se bavi ispitivanjem “neidentificiranih zračnih fenomena”.

Američka vojska ispitivala je, a i dalje ispituje prijave neidentificiranih letećih objekata (NLO), prvi put je priznao Pentagon.

Tom potragom za mogućim vanzemaljskim letjelicama bavila se tajna inicijativa pri Ministarstvu obrane SAD nazvana Napredni program identifikacije prijetnji u zračnom prostoru (AATIP), koja je ugašena 2012.

“Ministarstvo obrane jeste ispitivalo i istraživalo neidentificirane zračne fenomene. To radimo i dalje. Moramo identificirati sve letjelice koje djeluju u našem zračnom prostoru, ali i identificirati bilo kakve strane aktivnosti koje mogu biti prijetnja po našu domovinu. Ministarstvo će nastaviti ispitivati, mada u normalnim procedurama, sve izvještaje o neidentificiranim letjelicama s kojima se susretnemo, a sve kako bismo spriječili bilo kakvo strateško iznenađenje naših neprijatelja”, rekao je za “New York Post” Christopher Sherwood, glasnogovornik Pentagona.

Nick Poup, bivši britanski časnik zadužen za ispitivanje NLO, kaže da je ovo bombastično priznanje.

“Dužnosnici su uvijek bili pažljivi da u objašnjenjima istaknu da ispituju samo sljedeću generaciju aviona, projektila i dronova. Ovo priznanje jasno ukazuje na to da su ispitivali ono što javnost naziva NLO. Naravno, zbog tereta tog termina, iskoristili su konstrukciju ‘neidentificirani zračni fenomeni’”, rekao je on.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara