Ante Glibota-Europski izazov: Ne podržati Plenkovićevu katastrofičnu politiku!

Vrijeme:10 min, 16 sec

 

Hrvatski se glasači nalaze pred još jednim rijetkim izazovom, kome dati mogućnost reorjentirati europsku politiku ili nastaviti ono što je većina europskog glasačkog tijela ocjenjuje već dulje vremena kao politiku bez vizije, politiku dovođenja u upitnost temelja europske civilizacije, konačno jedna totalno promašena i birokratizirana struktura koja predvodi Europsku Uniju prema njenom sveukupnom promašaju i gubitku njenog mjesta u globalnoj konfiguraciji.

Za Hrvatsku državu, koja je nažalost, dno dna te i takove Europe, u koju ju je dovela Plenkovićeva Vlada, još je i u goroj situaciji, jer se njen pad toliko očitovao i još više usljed nesposobnosti, netalentiranosti njenih upravljača, koji nisu uspjeli ni u jednom segmentu reformirati zemlju, već su je usmjerili još i više prema neučinkovitom ponoru, tamo gdje smo mislili da se ne može i dalje padati još i niže.

Vlada nesposobnog birokratiziranog i autorativnog zastranjenog premijera Andreja Plenkovića, je u još nezapamćenoj, pa i u Evropskim razmjerima kriminalnoj aktivnosti sa grupom Agrokor, učinila kriminalni čine, koji nisu zamjetljivi u demokratskoj europskoj praksi i realitetima vlasti unutar EU, protiv državnog globalnog interesa, uništavajuci gospodarski sustava, da namiri svoje suučesnike u tim kriminalnim činima. Stvarajući promidžbu takvoj vlasti u korumpiranim pro-vladinim medijima je stvorila i suučesnike u kriminalnim poslovima, zbog čega bi kad bi bilo minimuma pravne države u Hrvatskoj, premijer Plenković i najveći broj njegovih ministara, pa i dio medija, već davno bio u remetinačkom zatvoru.

INA je također predana u ruke Mađarima od strane Plenkovićeve Vlada, a sjetimo se kako je Plenković harno mahao u Saboru i drugdje i lagao hrvatski narod, da će je od Mađara otkupiti, a u tijeku je priprema predavanje u ruke Mađarima i bankarskog sustava Hrvatske… Brodogradilišta su već u stečajnim procedurama u totalnom rasulu, hrvatsko je gospodarstvo na koljenima, sve su to dostignuća kriminalnog miliea koji vlada na Markovu trgu i oko Markova trga. U sve to vrijeme se Vlada i Plenković hvale i dobrim rezultatima, iako su zapravo uništili, opljačkali nacionalno gospodarsku strukturu i polomili kralježnicu gospodarskog sustava Hrvatske države i dali ga u ruke strancima za sitniš, s kojima su napunili svoje džepove i njihovih saučesnika i pajdaša u kriminalu. Da, rezultati su dobri, ali u negativnom smislu i elanu, gospodarski sustav je potkopan, jer je Andrej Plenković, to se mora danas apostrofirati veleizdajnik nacionalnih interesa, a te činjenice će svakim danom postajati sve evidentnije! Što ostaje danas kao nada hrvatskom čovjeku i vlasniku glasačkog listića za Europske izbore? Jednostavno, hrvatski glasači se moraju oglasiti i sankcionirati ovu Plenkovićevu Vladu i ovu tendenciju koja upravlja našom državom pa tako i Europom.

Jer upravo ova Europska komisija, vodi europsku politiku koja situira naš kontinent prema permanentnim gubitcima svojeg mjesta u globalnoj gospodarskoj i socijalnoj karti svijeta, prema znakovitim negativnim globalnim tendencijama stanja gospodarstva našeg kontinenta, su rezultat politike takove izvitoperene političke “elite“ čiji je i akter na europskom planu i u Hrvatskoj premijer Andrej Plenković.

Hrvatski glasači trebaju i moraju svojim glasačkom moći sankcionirati ovu politiku, koja ne vodi ničem dobru, već vodi i zajednici našeg kontinenta, naš kontinent i Hrvatsku prema opasnim hridinama, iz kojih neće biti povratka, ako ovako nastavi. Europa se mora i treba reorjentirati, oplemeniti novim i kreativnim idejama u gospodarstvu u socijalnoj politici konačno, demografskom zaokretu, jednoj novoj kulturnoj i kulturološkoj politici, znanstveno-tehnološkoj revoluciji, koja je u tijeku u Aziji primjerice.

ANTE GLIBOTA OKRUZEN SA KINESKIM I EVROPSKIM ZNANSTVENICIMA NA ZNANSTVENOM SKUPU I DIALOGU EVROPE I KINE,SVEUCILISTE U GUANGZHOU, KINI 18.01.2019.

Europska Komisija je pokazala da u njenoj svoj strukturi nema jednog jedinog vizionara, već su to nespretni i olinjali korumpirani, teško alkoholizirani, nastranjaci i političari, bez ideja, koji su bili jedino u stanju uvećati birokratsku armiju briselskih štakora i teško pokretljivu birokraciju, bez ideja, bez talenta, bez inovacijskih stremljenja, koja se ne služi ni tehnološkim mogućnostima, a niti revolucionarnim dosezima znanost, koja je stavila na raspolaganje gospodarskoj strukturi, kako bi doista došlo do revolucionarnog preokreta u načinima upravljanjia u svim segmentima europskog društva. Ova super birokratizirana EU vlast ne shvaća kako već aktualna znanstvena dostignuća i sutrašnji znanstveno tehnološki pomaci će bitni dovesti do mjenja i vizualno i duhovno naše okružje svakog dana ili zapravo svake nove sekunde. Dok naš okoliš Europe, poglavito Azije, ne samo Kine, Južne Koreje, Japana, Indije, Indonezije, Malezije, Singapoora… pronalazi u svojem gospodarskom eco-sustavu, čine upravo sve ono što je moguće, kako bi mogli u što kraćim vremenima ponuditi trižištu nove tipove proizvoda i usluga, zasnovana na dnevnim revolucionarnim izumima, proizišli iz hubova start-up kompanija, koje su same za sebe, stvorile jedan autonoman i financijski osnažen environment.

Europa se danas marginalizirala usljed neučinkovite strukture, koja nije dorasla trenutku. Dok moderna gospodarstva se služe mozgovima artificijelne inteligencije sadašnja europska super struktura je vođena etiliziranim, nastranim tipovima, okorjelih u kriminalnim zanosima i samo se čeka skori završetak legislature da nekolicini njih, da im završi pravna nedodirljivost, kojom su zaštićeni izbornim europskim mandata, da se nađu pod udarima pravde i pravnih instanci u njihovim respektivnim zemljama.

ANTE GLIBOTA SA GUVERNEROM GANZU PROVINCE, U GUVERNEROVOJ PALACI, SVIBANJ 2019.

Ostatak svijeta je već angažirao intelektualni maraton, koji dakako birokratizirana europska struktura ne samo ne može izdržati tempo, već i očima sljediti, onda se čude kad jedna Kina lansira danomice na tisuće novih proizvoda, razgrađuju infrastrukturu i stvaraju mogućnost da primjene svu neophodno potrebnu inovacijsku prozvodnu strukturu, koja čini i stvara osjećaj da je svaku ideju moguće realizirati i ponuditi na tržištu mogućih usluga. Stvaraju se takovi konglomerati na nivou novih gradova i regije, da primjerice nekadašnje ribarsko naselje od prije 30, godina, koje se zove Shenzhen narastu u dvadesetak godina na grad od oko 30 miliona građana i da sačinjavaju i stvore uvjete sa BNP koji se mjeri sa jednom Italijom na nivou države ili 10% ukupnog gospodarskog potencijala države Kine. Kad se u gradu klinike i bolnice masovno opslužuju sa robotnom tehnologijom i nema isčekivanja, za potrebitu medicalnu uslugu, onda se nesretni europljani kao veliki deal razmišljaju još na nivou problema jednog Huawei, dali će ga dopustiti ili ne na tržište, kao da to može spriječiti, u dobitnim formulama, koja se otvaraju sa kineskim i azijatskim tehnološko- znanstvenim revolucijama, sagom o beznačajnom portativnom kineskom telefonskom embargu… a da istovremeno izviru i desetine novih gradovi za znastvenike, od 60-80 tisuća stanovnika, sutrašnjim novim Shenzenima, sa svim mogućim infrastrukturama, životnim lagodama ili pogodnostima koji im omogućuju i znastvenu epanuaciju i pratnju koja im omogućuje da njihovi izumi, istraživanja se prate po fazama saznanja, koje su isčekivani i pripremljeni u najkraćim vremenskim distancamm sa onima koji isčekuju implantaciju u realnom vremenu novih proizvoda u primjenjljivoj formi, koja nije do sada viđena. Istovremeno znanstvenici, istraživači, okruženi njihovim familijama, žive u optimanim uvjetima konstruirajući sutrašnjicu i oko njih jedan eco sustav, gdje ne fali ni cocheva ni trenera, kao i kod onih uvjeta i vičnih situacijama poput olympijskih sportskih slavodobitnika…

Dotle Andrej Plenković traži svoju “crvenu nit“ da što veći broj njegovih glasača članova HDZ nađe zaposlenost u državnoj administraciji, klaunizira državu, otežava je, čini je neučinkovitijom i gura Hrvatsku državu i građane da bježe iz Hrvatske glavom bez obzira, da ona tone na europsko dno dnova, kako bi on zadržao još jedan ciklus vlasti !

Upravo to su ozbiljni razlozi da ovog kriminaliziranog premijera treba poslati u zapećak, lišiti ga svake izvršne vlasti, on ne shvaća trenutak u kojem se svijet nalazi, a pogotovo ne puteve kojim se svijet kreće, već grabi sa svojim pajdašima po koju stotinu milijuna kuna i misli da je i sva Hrvatska država sa njim u istom otuđenom blagostanju, jer to je njegov « temeljni državni interes » ! Njemu je potreban jedan posenileni javni redikul Ćiro Blažević, kao metafora, da njemu i Pupovcu, šnajderici sa Pantovčaka, daje i kroji medijske panegirike, kako bi tragikomično zabavljao potištenog hrvatskog čovjeka. O tempora, o mores !

To je Plenkovićevo suvremeništvo, i modernitet, njegov domet !

ANTE GLIBOTA poslije rucka u gradskoj vjecnici sa gradonacelnikom Shenzhena i najznacajnijim kineskim znanstvenicima u Shenzhenu,19.sijecnja 2019.

Upravo i iz tog razloga i svaki Hrvat iz Domovine i oni koji se nalaze u dijaspori moraju poslati ovog premijera Plenkovica na pod, gdje stvarno treba biti njegovo mjesto, i otežanu persiflažetkinju Dubravku Šuicu, mladog Karleka « Sovića » i njegovu ekipu u zapećak povijesti. Jer Plenković i njegovi pajdaši nažalost ne shvaćaju što je današnji svijet i tendencije koje svijet vuk naprijed, a kao takav on je poguban sa svojim diletantizmom za budućnost hrvatskog naroda, pa kao takav njemu na svim nivoima treba pokazati da on nije zaslužio ni jedan jedini hrvatski glasački listić u interesu i države Hrvatske i Ujedinjene Europe i svakog hrvatskog ili europskog građanina !

Plenković je jedinica za laži, koji je oduzeo hrvatskom narodu njegovo suvereno pravo da se referendumski izjasni, on je jedinica nepoštivanja demokratskih osnovnih principa, on je jednica koja čini i štiti kriminalne aktivnosti, vrši otimačine, razbojstva, kao i drumski razbojnici, ništa drugačije, uz svu pomoć policije, pravnog sustava brojnih pomagača i onda rasprodaje sa svojim kriminalnim ekipama strancima temeljne hrvatske kompanije. On je i jedinica zla, koji hoće nametnuti hrvatskom narodu forme i filozofiju nastranjaštva, koji se protivi njihovoj katoličkoj tradaciji od pamtivjeka !

Dok Europu treba preorjentirati, da ona postane stanje htjenja njenih građana, a ne par ovih frustriranih nastranih tipova, koji su svim vrstama zastranjivanja doveli Europu na put njene dezintegracije, te iste Europe, koja u temeljnim principima počiva na zasadama kršćanske europske civilizacije, a ne na bazi izvitoperene visoko birokratiziranih nesensibilnih, neučinkovitih struktura, čije su oči uprte kao metu pomahnitalog globalizma, koje guraju i koji vode svim vrstama nastranjaštva od Istambulskih do Marakeških deklaracija i ludosti koje nameću nedužnim i poštenim europskim i hrvatskim građanima, prisilama, terorom, zatamljujući njihova osnovna demokratska načela i zasade.

Kao posljednju novost, dovodi nam Plenković tu već ofucanu gospođu Merkel, koju se proglašava nekakvom čudotvorkom njemačkog gospodarskog modela, što ona i njena politika to nisu! Čudo je učinio i slavu koja je gospođa Merkel ubrala, je zaslužio netko drugi, a to je kancelar Gerhard Schröder, njen prethodnik, koji je imao političkih muda da učini temeljne reforme gospodarskog i društvenog sustava Njemačke, da provede sve potrebite reforme, koje je trebalo nužno provesti, da se država postavi čvrsto na noge. Jer Gerhard Schröder je bio visionar, koji je te reforme proveo, pod cijenu da je i izgubio izbore i vlast. Ozbiljan političar je izabrao ono što je bilo u interesu njemačkog naroda, učinivši reforme i tako dao sve šanse njemačkom gospodarstvu, koji je na tim osnovicama i dobio krila, osvojilo tržišne pozicije širom svijeta. Dok ova neposobna Merkelica, je samo otvorila migracijske procese, bez političkog i državničkog refleksa, stavila i Njemačku i europsku civilizaciju na koljena. I sada je još ta čudnovatna olinjala kancelarka, koju dovodi tko drugi do Plenkovića, napravila novi dodatni “imidž“ Hrvatskoj u njemačkim medijima i tisku, prikazala ga poput nekakvog nacionalističkog komšiluka !

Dakako, takovu osobu nam donosi, dovodi i nudi ovaj netalentirani premijer Andrej Plenković, kao nekakvo ohrabrenje u Hrvatsku, za ove europske izbore. Mi mu odgovaramo ne, to nama ne treba, otiđite gospodine Plenković do đavola sa vašom frau Merkel i herr Weberom, nama to ne treba !

Mi bi se jednim potezom željeli osloboditi i vas i Merkel i čitave vaše netalentirane, nesposobne, kriminilizirane, birokratizirane, nedemokratske i izvitoperene, nakaradne zastranjene vlasti !

ANTE GLIBOTA ODGOVARA NA PITANJA KINESKE TELEVIZIJE U SANXI PROVINCIJI 5.SVIBNJA 2019.

Hrvatskoj trebaju ozbiljni ljudi, odgovorni političari, ljudi mozga, ljudi znanosti, ljudi ideja, sjajni poduzetnici, koji u pravnoj državi mogu otvoriti puteve i investicijama i poduzetništvu, konačno i prije svega da budu i istinski domoljubi, a ne smeće i Plenkovićevi isprdci!

Zbog toga hrvatski čovječe ako razmišljas svojom glavom, na što vas pozivam o hrvatskoj budućnosti, digni svoj glas i daj ga onima koji su domoljubi i svima onima koji pokazuju domoljubni gard, obnoviteljski duh, jer sada je došlo vrijeme i početak da demokratskom formom i glasom kažemo NE Plenkoviću i njegovim pajdašima da mi razmišljamo o jednoj drugoj Hrvatskoj, o jednoj drugoj i demokratskoj Europi, koja će se povratiti onomu što je bila vjekovna, kršćanska civilizacija, luč koji je vjekovima predvodila sve kontinente, gledala čitava ljudska planeta, kao stvarnu svjetlost dana i nade, progresa u znanosti, umnosti i duhovne inspiracije !

Ante Glibota,

U Parizu na dan Svetog Emila, 22 svibnja 2019.

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)