MIROSLAV ŠKORO: Ne odbacujem mogućnost kandidature za predsjednika RH

Vrijeme:1 min, 38 sec

Gotovo nemoguće zvuči rezultat posljednje ankete HRT-a, HRejting, prema kojoj velike šanse za fotelju na Pantovčaku, odnosno pobjedu na predsjedničkim izborima RH, ima pjevač Miroslav Škoro. Podupire ga gotovo 10 posto birača zbog čega se smjestio na visoko treće mjesto iza Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Škoro za N1 otkriva da ga je taj rezultat natjerao da dobro razmisli o mogućoj kandidaturi. Ne zanima ga što bi glasove mogao oteti dosadašnjoj predsjednici.

“Ne mogu zanemariti činjenicu da je 10 posto ljudi reklo to što je reklo. To ne može zanemariti nitko, ni vi ni ja, to je ozbiljna stvar”, rekao je Škoro N1 televiziji.

Na pitanje znači li to da ne odbacuje mogućnost da se kandidira za predsjednika Škoro odgovara: “Ne mogu je odbaciti nakon ovih deset posto.”

Škoro je već ranije pokazivao svoj afinitet prema politici. Jedno vrijeme bio je i saborski zastupnik HDZ-a. Podupiru ga birači desnog političkog spektra.

I dok u anketama Škoro raste, Dalija Orešković, koja i sama ozbiljno razmišlja o kandidaturi – pada. Ipak, sigurna je da je pjevač najveća prijetnja Kolindi Grabar-Kitarović.

Škoro je već u prvom pojavljivanju u anketama potukao i Božu Petrova. Upravo bi Mostovom kandidatu on mogao uzeti dio birača.

“Ja ne mogu vjerovati da se uopće rade ankete da je netko rekao da. Netko se ženi, a nemamo da. Ali znate što je dobro kod Miroslava Škore, on barem se neće mučiti oko angažmana pjevača u kampanji”, kaže Mostov Nikola Grmoja.

Iz prikrajka još jednu šansu za Pantovčak možda čeka i bivši predsjednik Ivo Josipović. On Škoru doživljava kao ozbiljnog protukandidata, piše N1.

“Nemojte podcjenjivati gospodina Škoru. Gospodin Škoro je ozbiljan intelektualac. Ne vidim zašto ne bi imao šanse. Naime, njegov će najveći problem biti taj ako HDZ bude imao nekog drugog svog kandidata, riječ je zapravo o njegovom prirodnom biračkom tijelu, ali koje je poslušno u odnosu na stranku i tu bi mogao biti njegov problem”, zaključuje Josipović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori