A.Borošak: Europo, probudi se!

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

U posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo vandalizma po crkvama u Parizu. Naime, 17.ožujka gorila je druga najveća crkva u Parizu, crkva Saint Sulpice, čiji je zaštitnik sveti Sulpicije Pobožni. Crkva je to iz 19. stoljeća, kulturna baština jednog postojanja. Jučer je zapaljena crkva Notre Dame, simbol ne samo kršćanske Francuske, nego simbol kršćanske i kulturne Europe. Crkva Notre Dame, čija je gradnja započela 1163., predstavlja jedan od najljepših primjera francuske gotičke arhitekture.

Tužan je Pariz danas, tužna je Europa danas, tužna je naša kršćanska civilizacija. Još jedan u nizu simbola kulture i kršćanstva otišao je u povijest pred naletima vandala, koji svoj nesmiljeni marš nastavljaju dalje.

Najlakše je obnoviti zidove, to će se učiniti, ali obnoviti ranjenu i prestrašenu dušu, to je ono što predstavlja najveći problem. Vratiti povjerenje u ljude, s kojima nam je živjeti dalje, jer kako stvari stoje to je naša budućnost!

Europo, otvorila si svoja vrata za horde sa istoka, za horde bez milosti. Primi ih Europa u ime ljudskosti, u ime humanosti, a te iste horde ti besramno pljuju u lice, a ti hladno stojiš, i kako je krenulo svoje zadnje dane brojiš.

Naša nas vjera uči pomaganju, njihova ih vjera uči osvajanju, rušenju, ubijanju svega onoga što nije po njihovom. Nije to samo sukob civilizacija, to je sukob dobra i zla.

Europo, izdašno pomažeš zlo koje nema srama, ni poštovanja, to zlo ti neće reći hvala, nego će te uništiti i u svome zlu uživati.

Cijeli islamski svijet likuje, sretni su, tužna je to slika tih nevoljnika. Krenuli oni u rat, džihadom ga zovu, pa još k tome i svetim ga proglasiše.

Soroš i društvo vladaju svijetom, Macron i Merkelica postadoše sluge pokorne, samo zaradi podložne. Novac je njihova vjera, ljudi su sredstvo do ostvarenja njihovih mračnih ciljeva, a migranti postadoše pogonsko gorivo toga zla!

“Hladnoratovsko vrijeme” nije za nama, danas cvate u punom sjaju. Proljeće je, priroda se budi, a s njom se bude i snovi o novom svjetskom poretku, nekoj novoj civilizaciji koja Boga ne prizna, imaju oni svoja poklonstva. Mračni je to svijet beznađa za ovaj zapadni svijet.

Kroz povijest se vodiše krvavi križarski ratovi, uskrsnu oni svako malo, jer onaj lijeni čovjek se ciklički budi, pa u svojoj zavisti i ljubomori želi uzeti nešto što mu ne pripada.
Europa i njezina nakaradna politika tako im je lijepo utrla put.

Kršćanski je pomoći, ali pomoći čovjeku, a ne nečovjeku, koji ništa ne daje, a želi uzeti sve. Pomagati sirotu da bi te ta ista sirota izigrala, izgurala iz tvoga doma, mislim da to ni po Božjim zakonima ne može dobiti prolaz i oproštenje.

Europo, probudi se, zaspala si tvrdim snom, ne da bi se probudila odmorna nego si sebi potpisala smrt. Vrijeme će pokazati što je istina, bojim se da nisam daleko od nje!

A.Borošak/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)