HADŽIFEJZOVIĆ: U BiH je prije 2 godine živjelo 2,5 milijuna stanovnika, znate tko mi je to otkrio?

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Senad Hadžifejzović vlasnik Face televizije u emisiji Face to Face, u kojoj je ugostio povjesničara i novinara Vuka Bačanovića, kazao je kako je u BiH još prije dvije godine živjelo 2.5 milijuna stanovnika, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dakle, ne dva milijuna i 700 tisuća, već 2.5 milijuna. I to mi je rekao čovjek koji radi u CIPS- koji zna sve; ulaz, izlaz… Dakle prije dvije godine nas je bilo dva i pol milijuna, kazao je Hadžifejzović.

Podsjetimo, Agencija za statistiku u Studiji pod nazivom “Anketa o radnoj snazi”, rađenoj u travnju prošle godine objavila je da ukupna populaciju u BiH čini 2,7 milijuna stanovnika.

Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013., objavljenim 2016. u BiH je živjelo 3.531.159. U taj broj je uključeno i 196.000 nerezidentnih stanovnika, nakon što je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukića tjednima bio pod političkim i medijskim pritiscima Sarajeva da to učini, da bi na kraju bio pozvan i na saslušanje u Tužiteljstvo.

Prema neslužbenim podatcima godišnje iz BiH odlazi 60.000 stanovnika, od tog broja, prema podatcima Katoličke crkve, tek jedna šestina ili 10.000 su Hrvat- katolici.

U nastavku pogledajte razgovor Hadžifejzovića s Vukom Bačanovićem:

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)