Trener Ajaxa otkrio kako je srušio Real: “Plan je bio jednostavan”

Vrijeme:1 min, 37 sec

Real Madrid ispao je iz Lige prvaka. I to na kakav način. Nakon 2:1 u Amsterdamu, Ajax ih je razbio pred ispunjenim Santiago Bernabeom s visokih 4:1 i prošao u četvrtfinale elitnog europskog natjecanja.

Posljednji put Real je u osmini finala Lige prvaka ispao u sezoni 2009./2010. kada ih je izbacio Lyon. Heroj francuskog prvoligaša tada je bio Miralem Pjanić koji je u 76. minuti postigao zgoditak na Bernabeuu za prolaz Lyona nakon 1:0 u prvoj utakmici, prenosi Index.hr.

Poslije osvojenog Svjetskog klupskog prvenstva, Kraljevski klub više nema šansu za osvajanje drugog trofeja ove sezone nakon što su proteklog tjedna ispali iz Kupa kralja od Barcelone, katalonski klub im je nedostižan u prvenstvu, a večeras su se oprostili i od Lige prvaka.

Ajax predvođen sjajnim Dušanom Tadićem odigrao je savršenu utakmicu protiv nikad lošijeg prvaka Europe. Trener Kopljanika, Erik ten Hag, bio je presretan.

“Ovo je povijesna pobjeda koja je veoma važna za sve nas. Bilo je nezamislivo da će se ovo dogoditi, nitko nije vjerovao da će se dogoditi”, rekao je Ten Hag.

Otkrio je i kako je nadmudrio Solarija.

“Plan je bio jednostavan. Željeli smo stvoriti kontrolu nad loptom i tako spriječiti Real da postavi svoju igru. Odigrali smo jako dobro u tranziciji, a igra u defenzivi je bila sjajna. Apsolutno svi momci su odigrali fantastično. Sretan sam zbog našeg kluba, ali i nizozemskog nogometa što se ovo dogodilo”, rekao je Ten Hag.

Trener Ajaxa potvrdio je da je ovo njegova najveća pobjeda u karijeri.

“Jednostavno, ovakvih trenutaka se morate sjećati i uživati u njima. Imamo šanse osvojiti tri trofeja, igramo dobru sezonu, ali nagrade ne dolaze do samog kraja”, ističe Ten Hag i dodaje:

“Želimo dostići sve naše ciljeve. Moramo postaviti ljestvicu još više i nastaviti napredovati. Volio bih kad bismo mogli zadržati sve igrače u klubu, ali to je u domeni znanstvene fantastike”, rekao je trener velikana iz Amsterdama.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)