SAVJET VLADE ZA HRVATE IZVAN RH; Predloženo da se 22. kolovoza proglasi Danom Hrvata izvan RH

0

 

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH predložio je da se spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice Hrvata, 22. kolovoza, proglasi Danom Hrvata izvan RH, u svrhu jačanja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

“Dan Hrvata izvan Republike Hrvatske” dan je koji će povezati Hrvate izvan RH s njihovim hrvatskim identitetom i bogatom hrvatskom poviješću te dati priznanje postignućima i doprinosu Hrvata izvan RH u ostvarivanju samostalnosti te pomoći u najpotrebitijim vremenima hrvatskog naroda – navodi se između ostalog u obrazloženju ovog prijedloga.

-‘Danom Hrvata izvan Republike Hrvatske’ naglasit će se zajedništvo jednog i nedjeljivog hrvatskog naroda koji uključuje i Hrvate u Bosni i Hercegovini, hrvatsku nacionalnu manjinu u europskim državama te hrvatsko iseljeništvo u europskim i prekomorskim državama – stoji u obrazloženju.

U tijeku je e-savjetovanje te se svi Hrvati izvan RH pozivaju da svojim mišljenjima doprinesu kvalitetnoj javnoj raspravi, objavio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Svoja mišljenja možete dostaviti putem poruke na Facebook stranici Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ili na e-mail: mpusic@hrvatiizvanrh.hr.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko

Facebook komentari

komentara