Pripadnici SIPA-e rano jutros uhitili su 11 službenika Uprave za indirektno oporezivanje u sklopu akcije kodnog naziva “Brend”.

– Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su 11 službenika UIO BiH, zaposlenih na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Orašje i Bosanski Šamac – navedeno je iz Tužiteljstva BiH.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela, a osumnjičeni su da su tijekom prošle i ove godine protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe u BiH propuštali mjere carinskog nadzora koji su bili obavezni vršiti.

Na navedeni način ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist te nanosili štetu proračunu, odnosno svim građanima BiH.

Osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 

 

http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.