Messi je božanstvo, a Rakitić gospodar sredine terena Katalonaca: Argentinac i Hrvat srušili Sevillu

Vrijeme:1 min, 47 sec

 

 

Hrvatski reprezentativac još je jednom pokazao kako je najbolji veznjak katalonskog kluba.

Fantastičnu utakmicu odigrali su na Sanchez Pizjuanu Sevilla i Barcelona u 25. kolu španjolske La Lige, a Katalonci su slavili s 2:4.

Ivan Rakitić odigrao je sjajnu utakmicu na stadionu na kojem je napravio ime u Španjolskoj i gdje je nosio kapetansku vrpcu. Hrvatski reprezentativac još je jednom pokazao kako je najbolji veznjak katalonskog kluba.

No, veliko priznanje treba odati Leu Messiju koji je još jednom pokazao kako mu nitko nije ravan na Pirinejskom poluotoku, a vjerojatno i u cijeloj Europi. Argentinac je ponovno briljirao i još jednom dotukao Sevillu.

Nije najbolje počelo za Barcelonu jer su domaćini preko Jesusa Navasa poveli u 22. minuti, ali samo četiri minute su bile potrebne Barci da poravna rezultat.

Lionel Messi je sjajno pogodio iz voleja nakon asistencije Ivana Rakitića. Može se reći kako su ta dva igrača koja su donijela pogodak Barceloni jedina i igrala u prvom poluvremenu za Katalonce. Od ostalih zvijezda se nije vidjelo ništa.

Prije odlaska na odmor Mercado je šokirao Barcu i Sevilli donio prednost od 2:1.

U drugom poluvremenu krenula je vodeća momčad prvenstva po pobjedu, a ponovno su Messi i Rakitić bili zaslužni za novo poravnanje. U 67. minuti Rakitić je došao do lopte i započeo novu akciju gostiju. Dodao je do Dembelea, a ovaj za Messija koji svojom “slabijom” desnom nogom prelijepo pogađa za 2:2.

U finišu susreta ponovno se ukazao svemogući Argentinac. U 85. minuti udarac Carlesa Alene, koji je zamijenio nevidljivog Coutinha, izblokirali su braniči Seville, ali na njihovu žalost lopta odlazi do Messija, a ovaj hladnokrvno matira Vaclika za preokret Katalonaca 2:3.

Točku na ‘i’ Messi je stavio svojom asistencijom za Luisa Suareza i konačnih 2:4.

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za prvaka Španjolske i nakon Messija bio najbolji igrač gostiju, dok je Marko Rog također bio starter kod Seville, a igrao je do 62. minute.

Ovom pobjedom Barca je pobjegla Atleticu na 10 bodova. Iako Madriđani imaju utakmicu manje, možemo već govoriti kako Barcelona zaključuje pitanje novog-starog šampiona.

Dnevnik.ba/ T.R./https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)