Podravka potiče poljoprivrednu proizvodnju u Hercegovini

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Predstavnici hrvatske prehrambena kompanije Podravka pozvali su u četvrtak u Mostaru razvojačene branitelje i njihove zadruge te OPG-ove da se uključe u proizvodnju industrijske rajčice budući da su rezultati istraživanja prošle godine pokazali velike potencijale za razvoj ove poljoprivredne kulture.

 

Direktor sektora poljoprivrede Podravke Zdravko Dimač predstavio je na okruglome stolu u Mostaru rezultate istraživanja mogućnosti proizvodnje industrijske rajčice te otkupa za potrebe ove kompanije što je projekt kojega namjeravaju provoditi uz potporu Ministarstva branitelja RH te Ministarstva branitelja Hercegovačko-neretvanske županije.

Hercegovina je stvorena za povrće i takve kulture, kazao je Dimač, istaknuvši da su predstavnici Podravke došli s ciljem da motiviraju ljude, uz pomoć ministarstava, da zasade potrebne količine i vrste povrća koje bi Podravka otkupljivala i koristila kao sirovinsku osnovu za svoje proizvode. On je naveo kako su već potpisani sporazumi o proizvodnji 1000 tona industrijske rajčice za potrebe Podravke budući da je bila uspješna probna faza iz prošle godine.

“Pokazalo se nekoliko sorti s dobrim prinosima i to je dokaz da se rajčica ovdje može industrijski uzgojiti, iza čega slijede novi koraci”, dodao je Dimač.

Ministar branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) rekao je kako je zapošljavanje razvojačenih branitelja prioritet u radu ovoga ministarstva, a da je suradnja s Podravkom iznimno važna.“Podravka je zasigurno jedan od bitnijih partnera kojeg smo već lani prepoznali i držimo da će taj projekt sigurno uroditi plodom”, rekao je ministar Oliver Soldo. Prema njegovim riječima, Podravka ima planove proširiti suradnju u proizvodnji industrijske rajčice od 10.000 tona.

Hina

 

hbz-vijesti.com/ http://www.hbz-vijesti.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)