Ljubo Bešlić: Cilj napada je politički pritisak na mene i moje suradnike

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

Čelnici Grada Mostara na posebnoj konferenciji za medije odbacili su sve optužbe za financijske malverzacije u sektoru komunalnog gospodarstva izrečene od Mreže “Naše društvo”.

 

Ljubo Bešlić je optužbe okarakterizirao kao zabavljanje javnosti i pokušaj kaljanja ugleda institucije Grada Mostara,.

“Zlonamjerne i proizvoljne navode o kršenju zakona,uredbi te odluka Gradskog vijeća iz djelokruga obavljanja poslova komunalnih djelatnosti u Gradskoj upravi Mostara smatram krajnje neozbiljnim. Vrlo transparentno i provjerljivo je iskazan utrošak ovih sredstava kroz objavljene izvještaje o izvršenju proračuna u službenim glasilima”, izjavio je Bešlić.

Kazao je kako je iznos za navedenih devet godina u komunalnu djelatnost oko 58 milijuna KM, što je velika razlika u odnosu na tvrdnje o 105 milijuna. Napomenuo je da je u tih 58 milijuna sadržano i nešto više od 15 milijuna utroška električne energije.

“Krajnje je neozbiljno izlaženje u javnost s tzv. dokazima koji se temelje na anonimnim prijavama građana ili uposlenika Gradske uprave. Za provjeru pritužbi postoje službeni organi i institucije ove države. Iz ovog se vidi da je cilj i politički pritisak te diskreditacija mojih suradnika i mene u javnosti. Ova kampanja je očito koordinirana iz nekih novonastalih strančica i njihovih mentora, koje djeluju u Mostaru. To je vidljivo i kroz nedavno dani intervju jednog takozvanog akademskog građanina grada Mostara”, zaključio je Bešlić.

Omer Pajić, načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, odbacio je tvrdnje nevladinog sektora te kazao kako je sve rađeno po zakonu, a da se njegov potpis nalazi na dokumentima koji su ranije kontrolirani od strane službenika na terenu. Predočio je i račune o zbrinjavanju pasa lutalica.

Stjepan Šaravanja, šef Službe za komunalne poslove i okolinu, pojasnio je procedure izvođenja radova i plaćanja te kazao da ako se zbog kašnjenja proračunna ili drugih razloga ne donese ZKP vrijedi program i ugovor iz prošle godine.

Izet Šahović, načelnik Odjela za financije, odbacio je optužbe da se financijska dokumantacija unuštava te kazao da je Udruzi Futura dostavljena sva tražena dokumentacija.

Podsjećamo, Mreža “Naše društvo” optužila je odgovorne u Gradu Mostaru za zlouprabu položaja i financijske malverzacije u komunalnom sektoru te predala kaznene prijave nadležnim službama.

 

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)