Ovjerene liste za Dom naroda FBiH iz HNŽ, postupak nisu započeli HBŽ i SBŽ

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

 

Središnje izborno povjerenstvo BiH utvrdilo je rezultate posrednih izbora i dodijelilo mandate izaslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije.

 

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ovjerilo je kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije, tako da taj postupak još uvijek nisu uradili jedino Srednjobosanska i Hercegbosanska županija, potvrđeno je u toj državnoj instituciji za Anadolu Agency (AA).

Inače, do sada su ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ukupno osam županijskih skupština i to Tuzlanske, Zapadnohercegovačke, Unsko-sanske, Zeničkodobojske, Hercegovačko- neretvanske, Županije Sarajevo, Posavske i Bosanskopodrinjske. Njima su ovjerene liste vraćene da provedu posredne izbore i da zatim SIP-u dostave rezultate. Rezultati još nisu dostavljeni iz USŽ, ZDŽ, ŽS, PŽ, BPŽ i HNŽ – navode u SIP-u BiH.

Iz preostale dvije županijske skupštine, Hercegbosanske i Srednjebosanske, SIP BiH nije primio kandidatske liste na ovjeru.

-SIP BiH je prema županijskim skupštinama koje još nisu dostavile liste na ovjeru uputio i pisanu urgenciju u kojoj su pozvani da ispune svoju obvezu – naglašeno je iz SIP-a BiH. Središnje izborno povjerenstvo BiH utvrdili je rezultate posrednih izbora i dodijelilo mandate izaslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije. Iz Tuzlanske županije mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni iz bošnjačkog naroda Fahrudinu Skopljaku, Senadu Aliću i Dževadu Hadžiću, Borisu Krešiću iz hrvatskog, Slađanu Iliću i Žarku Vujoviću iz srpskog, te Sandri Imširević iz reda Ostalih. Iz Zapadnohercegovačke županije mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni iz hrvatskog naroda Mariji Iličić, Zdravku Bešliću i Tomislavu Mandić. Izbore za izaslanike u Dom naroda Parlamenta FBiH provela je i Unsko-sanska županija, ali izvještaj o tome još nije dostavljen SIP-u BiH.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)