Otvorena prijetnja Milorada Pupovca: ”Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

Vrijeme:8 min, 51 sec

 

“Jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

“Jednom za svagda” Ma nemojte “jednom za svagda”! Tko Milorad Pupovac će ih naučiti???

Tko je Milorad Pupovac da uči “suce i istražne organe”? Postoje li u državi Hrvatskoj institucije koje to propisuju? Postoji li Ustav RH, postoje li zakoni koji su u skladu sa Ustavom, koji to propisuju?

Kao zastupnik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac to jako dobro zna! Ali on će pokazati tko je gazda u kući! On će podučiti “suce i istražne organe” kao što je Tito u bivšoj Jugoslaviji rekao “Nemojmo se držati zakona kao pijan plota!”

Pročitajte više: http://edukacija.rs/izreke-i-citati/josip-broz-tito

Zbog  naslovnice novog broja Hrvatskog tjednika Milorad Pupovac odlučio ih je tužiti, jer na naslovnici drži glavu Dr. Ivana Šretera kojega su četnici 18. kolovoza 1991.godine, vraćajući se kući osobnim automobilom iz Zagreba, nasilno oteli u naselju Kukunjevac, na dionici ceste Kutina-Pakrac.  Bio je zatočen nedaleko tog mjesta u napuštenoj kući u selu Branešci na kućnom broju 110, gdje  je fizički i psihički zlostavljan.  Od tada mu se gubi svaki trag, sve do danas.

A Milorad Pupovac dovodi se već godinama u svezu sa  ubistvom dr. Šretera, prema knjizi Nije bilo uzalud (Zagreb, 2009.), na str. 165-168., Slavka Degoricije (početkom 90-ih visoki dužnosnik HDZ-a i državni dužnosnik), u kojoj opisuje stanje u Pakracu i okolici u vrijeme eskalacije krize i srpske terorističke pobune (1990/1991.)

“Međutim, jednoga dana, ukazala se neka nada u njegov spas. Meni se u kabinet najavio Milorad Pupovac, mada do tada nismo imali nekih većih kontakata. Primio sam ga gotovo odmah, da vidim što mi to ima reći Pupovac. Došao je, kako on to zna, snužden, silno zabrinut, da su dva liječnika Srbina u Sisku uhapšena i zatvorena, doktor Špiro Kostić iz Siska, ministar zdravstva Republike Srpske Krajine i doktor Branko Krivokuća. Povod  privođenja obojice liječnika bio je pronalazak njihovih liječničkih torbi punih lijekova i drugog sanitetskog materijala namijenjen pobunjenim Srbima, odnosno četnicima. Pupovac je tražio od mene da interveniram kod Đure Brodarca u Sisku i da ih se pusti jer da oni nisu imali zle namjere. Kada sam ga saslušao do kraja, dao sam mu prijedlog: ‘Dobro, pokušajmo nešto učiniti nas dvojica. Ti ćeš otići u Pakrac kod pobunjenih Srba i neka oni oslobode dr. Ivana Šretera, a ja ću pokušati kod Brodarca dogovoriti puštanje uhapšenih liječnika u Sisku’. Iznenadio sam se i obradovao njegovoj brzoj reakciji. ‘Dobro, idemo u akciju i to odmah’- odgovorio je. Nije imao nikakvih dodatnih pitanja. Ne pita on: ‘Kako ću ja do pobunjenih Srba u Pakracu?’ Znao sam da mu to ne predstavlja nikakav problem…

Nazvao sam Đuru Brodarca u Sisak. Potvrdio mi je da su ti liječnici zaista uhapšeni s prilično velikom količinom lijekova… Đuri sam objasnio moj razgovor pa i dogovor s Pupovcem. Kad je u pitanju spašavanje dr. Šretera idemo u akciju odmah. (…) Negdje u popodnevnim satima Đuro mi se javlja. Dogovorili smo da ih odvezemo u Karlovac i pustimo jer je jedan od njih (Branko Krivokuća) tamo negdje rodom…

Sad više nisam siguran jesu li prošla jedan ili dva dana, dolazi Pupovac, navodno iz Pakraca. Njegove su prve riječi bile: ‘Ti si obavio posao, a ja za sada nisam.’ Pitam: ‘Zašto?’ ‘Ne daju ga jer im treba kao liječnik, znaš kako je, oni nemaju doktora. Čim dobiju doktora puštaju Šretera.’ Nije od toga prošlo nekoliko dana doznajem od predstavnika UNPROFOR-a, da je Šreter mrtav, likvidiran, već više od mjesec dana. Doznajem i to da ga Srbi nisu koristili niti jednoga trenutka kao liječnika, već su ga od prvog dana uhićenja, premlaćivali i to tako žestoko da su mu, među ostalim, polomili ruke.

Pupovac nikad nije našao za potrebno ispričati mi se za ovakvu notornu prijevaru i sve laži koje je izrekao, navodno, po povratku iz Pakraca.” (str.166/167.)

https://www.braniteljski-portal.com/video-zasto-dzakula-i-pupovac-i-dalje-sute-o-dr-ivanu-sreteru

Ne bi to bilo uopće sporno, neka tuži, neka na sudu objasni svoju ulogu u ovom događaju, koji opisuje Slavko Degoricija u svojoj knjizi, ali je sporan dio  njegove izjava koju citiram u cjelosti iz Večernjeg lista od 19.siječnja 2019. godine

““Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo,uzeo tuđi papir ili da sam potaknuo da uradi neko zlo, to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

Sporna je rečenica “Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

To je otvoreni pritisak i prijetnja MUP-u ” istražni organi” i Ministarstvu Pravosuđa “jednom za svagda će naučiti i suci” “razliku između te dvije stvari” da ne smiju provoditi zakone i jednake kriterije za sve građane Republike Hrvatske , već da moraju presuditi u njegovu korist.

Zamislite, Milorad Pupovac ultimativno” jednom za svagda” poručuje sucima i istražnim organima, da će ih on naučiti razliku između satire i stvarnog događaja!

A ako ne nauče po njegovim kriterijima, ima onda Milorad Pupovac u rezervi međunarodnu zajednicu i veleposlanstva diljem svijeta, kojima će optuživati Hrvatsku za bujanje fašizma, za  neoustaštvo, za pokrštavanje 11 000 srpske djece 1991.godine, ugroženost Srba u Hrvatskoj i sve ostale njegove floskule.

snv novosti 1

A  kriterije oblikuje Viktor Ivančić bivši novinar, bivšeg Ferala, koji nikakvu hrvatsku državu ne može ni smisliti, isto kao i čitav impressum Novosti. Evo što kaže o Hrvatskoj ” neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i u osnovi, zločinačka”

Ne zna Milorad Pupovac , što čisto sumnjam, dapače, vjerujem da itekako dobro zna staru narodnu poslovicu ” Kako siješ, tako ćeš i žeti”

Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca i njegove Novosti, kojima je on odgovorni izdavač, već godinama siju neviđenu mržnju, u svim oblicima protiv Hrvata i države Hrvatske.

Nevjerojatno koje sve riječi upotrebljavaju za hrvatske građane i dužnosnike;”I tako tim ustaškim avionom, s Kolindom Grabar Kitarović u pilotskoj kabini i hrvatskim trolistom na trupu, letimo u tri pizde materine…” piše Viktor Ivančić, kolumnist Novosti.

Hrvatska država je po Viktoru Ivančiću “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”

https://www.portalnovosti.com/hrvatski-trolist

rat glavama

 

Miloradu Pupovcu  je sasvim u redu da Novosti  objave dr. Franju Tuđmana sa glavom sa  crvenom  petokrakom , i optuže njega i HDZ, da relativiziraju ustaške zločine, jer to je satira, ali nije u redu da Hrvatski tjednik objavi Milorada Pupovca sa glavom dr. Šretera, jer  onda će on “suce i istražne organe ” naučiti što je satira, da ustvari satira za njega ne vrijedi.

Koja je razlika? Ta što dr. Franjo Tuđman nije više među živima, pa se ne može braniti? Ili je dr. Milorad Pupovac povlašteni građanin Hrvatske, pa se njega ne smije kritizirati, ni prozivati? Zar nismo svi pred Zakonom jednaki, ili za Milorada Pupovca hrvatski zakoni ne vrijede?

 

snv ft

I ovo je sasvim u redu Miloradu Pupovcu,  blatiti lik dr. Franje Tuđmana, to je satira! Viktor Ivančić  piše ispod slike u članku; “Normalni građani su konsternirani takvim razvojem događaja, dok iz dana u dan promatraju brončano strašilo na elitnome memorijalnom platou. Dojmljiva umjetnička instalacija kojom je bila naglašena simbolička smrt politike Prvoga predsjednika – politike koja je širila šovinističku mržnju i nesnošljivost, koja je rehabilitirala tekovine fašističke NDH, koja je s velikosrpskim partnerima krojila planove o podjeli BiH, koja je omogućila rigidnu kapitalističku pljačku i eksploataciju, te ih začinila feudalnim štihom…..Umjesto obilježja koje bi pokazalo da smo nacionalističko zlo zauvijek osudili, sada – bezobzirnim uništavanjem izvorne umjetničke zamisli – imamo monument koji daje do znanja da smo na nacionalističko zlo zauvijek osuđeni. Umjesto spomen-opomene da se nesreća kakvu je Tuđmanova politika nanosila hrvatskome narodu više nikada ne smije dogoditi, sada je tu poruka da ta nesreća nikada ne smije prestati…”Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.”

https://www.portalnovosti.com/neka-visi-f-t

Koliko li je samo mržnje, laži i objeda u tih nekoliko rečenica izrečeno prema prvom hrvatskom Predsjedniku, hrvatskoj državi i hrvatskom narodu, koji voli svoju domovinu Hrvatsku i koji je zdušno podržavao osamostaljenje Hrvatske i sudjelovao u oslobodilačkom Domovinskom ratu. Sve nas koji ne mislimo kao on proglašava da smo ” nacionalističko zlo, šovinistički mrzitelji, sljednici fašističke NDH i nenormalan narod. 

Kako nenormalan, po čijim kriterijima? Zar su Novosti te koje propisuju kriterije za nečiju normalnost ili nenormalnost?  Jesu li Novosti zakonodavac, možda psihijatrijska ustanova,  Ustavni sud ili Hrvatski Sabor, pa da propisuju kriterije i donose Zakone? Kako sebe Viktor Ivančić može poistovjetiti sa hrvatskim narodom, tko ga je ovlastio? 

Ja ga zasigurno nisam ovlastila da govori u moje ime, i masa hrvatskih branitelja i svi oni, koji su se na referendumu 19.svibnja 1991. godine izjasnili za samostalnu Republiku Hrvatsku , njih čak 94,17 % od 83,56 % izašlih na glasanje.On je vjerojatno bio među onih 4,15 % birača, koji su htjeli ostati u Jugoslaviji, ali oni nikako ne predstavljaju većinski hrvatski narod!

Koje li umišljenosti, bahatosti, licemjerstva i dvostrukih mjerila, nevjerojatno! Sebe postaviti kao tužitelja, suca i presuditelja u jednom, je vrhunac umišljenosti u svoj značaj i veličinu. Takve su i riječi Milorada Pupovca ” jednom za svagda će naučiti”, jer će ih on, Milorad Pupovac jednom za svagda naučiti.!!! 

SNV i Milorad Pupovac su iznad “istražnih organa” iznad” sudaca- odnosno Pravosuđa”, oni će ih “jednom za svagda naučiti” da su SNV na čelu sa Miloradom Pupovcem i njegove Novosti, neprikosnoveni, jedini u pravu i jedini mjerodavni!

Čemu takav izričaj i pritisak na “suce i istražne organe”‘ Zato što su već do sada u više navrata izgubili sporove za govor mržnje i morali platiti odštetu, a i izvukli se sa satirom.

Upravo stoga bi Milorad Pupovac podučio “suce i istražne organe,” da je ono što Novosti pišu satira, a da ono što  piše Hrvatski tjednik, kao reakciju na  pisanje Novosti,  nikako ne može biti satira!

Osjeća li se Milorad Pupovac doista toliko moćan u Hrvatskoj, da naređuje hrvatskom Pravosuđu i Policiji, ili će ga hrvatsko Pravosuđe i Policija po slovu Zakona tretirati jednako, kao i sve hrvatske građane;

USTAV RH

1. ZAJEDNIČKE ODREDBE

Članak 14

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, bez obzira na rasu, boju kože, spol, jezik, vjeru, političko ili drugo uvjerenje, nacionalno ili socijalno podrijetlo, imovinu, rođenje, obrazovanje, socijalni status ili druge osobine.

Svi su pred zakonom jednaki.

 

 

Lili Bencik/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)