SP U RUKOMETU Španjolska Marca: “Nadmudrila nas je balkanska lisica!”

Vrijeme:2 min, 57 sec

 

 

“Červar je dotukao Španjolsku s dva poteza u prvom dijelu”

 

Najčitaniji list u Španjolskoj i jedan od najčitanijih sportskih dnevnika na svijetu nema dvojbe o tome tko je igrač utakmice u kojoj je Hrvatska u zadnjem kolu prve grupne faze SP-a pobijedila prvaka Europe 23:19.

“Červar i Ribera ponudili su nam spektakularni trenerski duel”

Španjolska je pala, navodi ovaj izvor, zato što je hrvatski izbornik Lino Červar pravovremeno povlačio prave poteze, vršio izmjene igrača, igre i njenog tempa i tako potpuno taktički nadmudrio španjolskog izbornika Jordija Riberu. “Duel stratega pripao je Červaru” ističe Marca koja hrvatskog izbornika u naslovu naziva “balkanskom lisicom”.

“Utakmica Hrvatske i Španjolske bila je dvoboj sa stalnim varijacijama u obrani i napadu obje momčadi. Pri tome je trebalo voditi računa o tome da se resursi rasporede i koriste sukladno potrebama, a ne da se potroše od prevelike upotrebe. Jasno je, dakle, da je ovo bio dvoboj stratega na klupama. Červar i Ribera ponudili su nam spektakularni trenerski duel”, piše Marca u uvodu analize.

“Balkanac je u silaznoj putanji i želi zadnji put okusiti međunarodni uspjeh s Hrvatskom. S druge strane, Španjolac je na vrhuncu. Svjedočili smo zato njihovom pravom taktičkom i psihološkom ratu”

“Ova dva trenera imaju slične misli, ali su u različitim dijelovima karijere”, rekao je. “Balkanac je očito na silaznoj stazi i želi okusiti međunarodni uspjeh s Hrvatskom”, rekao je, “s druge strane, Španjolac je na vrhuncu.” Svjedočili smo njihovom istinskom taktičkom i psihološkom ratovanju. Červar je bio iznenađen rezerviranijim napadom u napadu od onog na koji smo navikli u izboru očekivanih 6-0 u obrani, ali Ribera je ostala vjerna prethodnoj igri: blokira šest metara i napada na jaku prvu liniju protivnika. s hrvatskim pivom Musa čini veliku štetu španjolskoj obrani, nastavlja Marc.

“Červar je dotukao Španjolsku s dva poteza u prvom dijelu”

Marca navodi da je Hrvatska u napadu uzela maksimum preko kontri i “topovskih udaraca” iz daljine, ali da je preokret deset minuta prije kraja donio Červar prelaskom u “naprednu obranu”. Tako je “gušio Španjolce u napadu, što je rezultiralo njihovim brojnim izgubljenim loptama. Slijedilo je vađenje golmana iz igre i napad sa sedam igrača. Hrvatski izbornik tako je postigao željeni efekt. Na odmor prije drugog dijela ove igračke i trenerske bitke otišlo se s prednošću Hrvatske od tri gola. A kada takvo vodstvo ima momčad kao Hrvatska, onda ga teško ispušta.”

“Hrvati, gospodari vremena dramatike utakmice, nastavili su ubrzavati ili usporavati utakmicu”

Druga polovica nije donijela nikakav znak preokreta, piše Marca, i pripisuje “Hrvate, gospodare vremena igre, koji su ubrzali ili usporili igru”. Ali Ribera nije izgovorila posljednju riječ. -1, unatoč činjenici da je Musa bio zarobljen iza neprijateljskih linija poput ribe u vodi. Druga zapovijed španjolskog vojnog zapovjednika bila je da se Peres de Vargas smjesti na klupu, specijalistu za brze konture i pronalaženje prostora iza suparnika. ali druga polovica španjolskih hordi najbolje se može opisati s ‘želim, ali ne mogu’, unatoč tome što mogu postići dva cilja.

“Ribera je izgubio bitku, ali rat se nastavlja, a Červar je pokazao da je iskoristio veliko međunarodno iskustvo koje je stekao u brojnim bitkama iza njega. Prava rukometna lisica”

Na kraju utrke, Balkan je izbjegao nepotrebne rizike i iskoristio ga, a Jordi Ribera je izgubio bitku. No, rat se nastavlja i španjolski izbornik je puno naučio iz tog poraza. Njegov suparnik, Lino Červar, pokazao je u svom radu da koristi veliko međunarodno iskustvo koje je stekao u brojnim bitkama iza njega. Prava rukometna lisica “, zaključuje najčitaniji španjolski list.

 

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)