POČETAK PUTA NA SP-U Duvnjak: Samo da ih smirimo, Islanđani znaju biti jako opasni

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

 

U petak će Hrvatska utakmicom protiv Islanda započeti svoj put na SP-u u Njemačkoj. ‘Kauboji’ znaju da ih čeka težak protivnik, ali kao i uvijek jedini cilj je pobjedom ući u turnir

 

Sigurno moramo odigrati jako dobru obranu, agresivnu, pokretljivu, da što više lakih golova postižemo. S druge strane, u napadu moramo biti jako pametni, ne smijemo gubiti lako lopte jer oni kažnjavaju apsolutno svaku izgubljenu loptu i jako su brzi, imaju jako strašnu kontru, polukontru tako da ćemo ih morati malo umiriti i igrati naš rukomet, rekao je prije prve utakmice ‘Kauboja’ za RTL  Domagoj Duvnjak.

Prve utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva završile su pobjedama domaćina. Njemačka je bila bolja od Koreje 30:19, a Danci su razbili Čile 39:16. Sad je na redu Hrvatska koja svoju prvu utakmicu igra protiv Islanda.

Podsjetimo, hrvatski put na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj kreće 11. siječnja, a kauboji Lina Červara našli su se u grupi sa Španjolskom, Islandom, Makedonijom, Bahrainom i Japanom.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati s Islandom 11. siječnja u 18 sati. Ovo je prvi put u dugo vremena da Hrvatska na prvenstvo putuje bez nekog imperativa medalje. Iako daleko od toga da je postolje nemoguće, Hrvati su tek sedma momčad natjecanja prema kladionicama, a koeficijent na zlato Kauboja je 17.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)