Egipat domaćin ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:56 sec

 

 

Afrički kup nacija ove godine održat će se u Egiptu, objavio je u utorak predsjednik Afričke nogometne konfederacije (CAF) Ahmad Ahmad.

“Sretan sam što mogu objaviti da će Egipat biti domaćin Afričkog kupa nacija 2019. i da će zamijeniti Kamerun”, izjavio je Ahmad nakon glasovanja u izvršnom odboru CAF-a. Jedini konkurent Egiptu bila je Južnoafrička Republika.

“Moram zahvaliti objema zemljama, pomogle su CAF-u u trenutku kada Kamerun to, zbog kašnjenja radova, nije mogao”, dodao je predsjednik CAF-a koji je u studenom prošle godine oduzeo Kamerunu organizaciju natjecanja koje se treba održati od 15. lipnja do 13. srpnja.

Egipat je već četiri puta bio domaćin Afričkog kupa nacija, zadnjeg 2006. Egipat raspolaže stadionima velikog kapaciteta te s dvije velike zračne luke i velikim brojem hotela.

CAF je 2014. dodijelio domaćinstvo Afričkog kupa nacija 2019. Kamerunu, onog 2021. Obali Bjelokosti i onog 2023. Gvineji. Nakon povlačenja Kameruna, CAF se odlučio na promjenu rasporeda domaćinstava pa je Kamerun dobio domaćinstvo 2021., a obala Bjelokosti ono 2023. Jučer je Gvineja pristala biti domaćin afričkog prvenstva 2025.

 

 

/Hina/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.