ČAMPARA: Frapiran sam povredom Ustava; u Vladi Sarajevske županije nemamo nikoga tko nije Bošnjak

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, zastupnik u Skupštini Sarajevske županije te ministar unutarnjih poslova Federacije BiH za N1 je kazao da su vlast u SŽ formirali gubitnici.

 

“Mi smo dobili povjerenje građana, vlast su formirali gubitnici. U Sarajevskoj županiji  oni svode politiku od Baščaršije do Stupa. Šest stranaka koje imaju zajednički nazivnik – da izbace SDA, na svim županijama”, kazao je Čampara, dodavši da ih negativne poruke ne zanimaju.

Čampara je kazao da bi osnova svega trebala biti da je onaj tko je pobjednik na izborima, treba birati vlast.

Kazao je kako SDA ne prijeti nikome, i da ako prijeti – slobodno ih mogu prijaviti nadležnima.

“Morate biti svjesni, da mi kao pobjednička stranka, ćemo razgovarati sa svim strankama na razini županija i FBiH i boriti se za ono što su nam građani dali, a to je skoro 300.000 glasova”, poručio je.

“Mi ćemo biti konstruktivna opozicija u Sarajevskoj županiji, vodit ćemo računa oo svemu što rade, kritizirat ćemo. Frapiran sam povredom Ustava na neki način kod imenovanja ljudi. Nemamo nikoga tko nije Bošnjak – a da je predsjednik Skupštine, Vlade, ministar. To je loša poruka koja se šalje iz Sarajeva. Trebali smo poslati drugu poruku”, poručio je.

Kazao je da je očekivao da će na ministarske pozicije doći ljudi koji “nisu pripravnici”.

“Ovi su pripravnici, to je strašno. Mi nismo nikada pripravnika doveli. Pokušavali smo naći sposobne ljude. Dovesti ljude na takva mjesta, a Sarajevska županija  je motor BiH, u svakom smislu – dovesti ljude kojima je ministar prvo zaposlenje je užasavajuće”, kazao je dodavši da ministri nikada nisu radili u svojim resorima.

“Imamo ministre u Vladi KS koji su završili sumnjive privatne fakultete”, izjavio je Čampara za N1.

On je rekao da nije sudjelovao u razgovorima o povećanju plaća političarima, te da se odrekao paušala u Skupštini Sarajevske županije  – odnosno da prima plaću ministra unutarnjih poslova FBiH.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)