LAŽNI MORALISTI Oni su, zapravo, gadovi koji žele iskoristiti rezultate zločina za pretvaranje FBiH u bošnjački entitet

Vrijeme:2 min, 48 sec

 

 

Bošnjački radikali, samozvani Bh. blok, politička grupacija predvođena SDP-om, bjesna je na Središnje izborno povjerenstvo BiH. Njihovu odluku o popuni Doma naroda, nazivaju izdajom i podjelom države, protiv članova SIP-a podnose kaznene prijave, a prijete i blokadom izbora izaslanika u Federalni dom naroda, time i formiranjem vlasti, piše Hrvatski Medijski Servis.

 

U takozvanom BH bloku nisu kivni na SIP što je, neovlašteno, donio odluku, koja je u suprotnosti s presudom Ustavnog suda BiH, po apelaciji Bože Ljubića, jer omogućava Bošnjacima izabrati 5 halal Hrvata, od kojih će vjerojatno dvoje biti muslimanskog imena u Hrvatski klub Doma naroda, već što bošnjačkim radikalima, kad su i već odlučili glumiti zakonodavca, SIP-ovc nisu na pladnju isporučili Federaciju BiH kao bošnjački entitet.

Iako Ustavni sud BiH u presudi traži od Parlamenta BiH da izmjeni izborni zakon BiH na način da u Dom naroda Parlamenta FBiH budu izabrani legitimni predstavnici tri konstitutivna naroda, te da se izmjena zakona temelji na rezultatima popisa stanovništva iz 2013. godine, bošnjaški lažni ljevičari optužuju SIP da je legalizirao etničko čišćenje, poništio genocid, time što nije pri donošenju, inače protuustavnog i protuzakonitog uputstva o popuni Doma naroda, koristio rezultate popisa stanovništva iz 1991.

Tobož lijevi, a zapravo radikalni velikobošnjački blok želi sebe prikazati kako protivnike legalizacije etničkog čišćenja, one koji ne žele ni po koju cijenu priznati rezultate ratnih zločina, a zapravo se radi o lažnim moralistima. Što više, oni, baš suprotno, žele iskoristiti rezultate etničkog čišćenja Hrvata i Srba, da bi od Federacije BiH napravili bošnjački entitet i definitivno Hrvate eliminirali kao politički narod. Na koji način?

Primjenom popisa stanovništva iz 1991., za što u presudi Ustavnog suda BiH po Ljubićevoj apelaciji nema nikakvog osnova, iz kantona s bošnjačkom većinom, odakle je protjerano 170 tisuća Hrvata delegairao bi se veći broj Hrvata, od postojećih pet koliko je upustvom naložio SIP. Bošnjački hegemonisti vjerovali su kako će im SIP svojom odlukom omogućiti izabrati najmanje 6 halal Hrvata iz kantona odakle su Hrvati prognani, kako bi uz pomoć njih, izabrali izvršnu vlast u FBiH, bez HDZ BiH i koalicije HNS-a, koja predstavlja gotovo stopostotnu izbornu volju Hrvata i tako hrvatski narod politički podjarmili, eliminirali kao politički subjekt.

Kako im SIP svojim uputstvom to nije omogućio, proglasili su ih izdajnicima države i sada prijete blokadom formiranja vlasti, po principu ili će FBiH biti bošnjačka ili je neće biti nikako.

Vođa bošnjačkih radikala Nermin Nikšić, optužio je i predstavnike EU i SAD, vjerojatne sponzore, uputstva SIP-a, što toj instituciji nisu naložili da kroz odluku o popuni Doma naroda, Federaciju nisu odmah pretvorili u građanski, tj. bošnjački entitet.

“Ljudi iz Europske komisije imaju dvostruke aršine. Jedna rješenja da vrijede njihovim građanima i njihovoj djeci, a druga žele nametnuti nama u BiH. Mi ćemo kao Bh. blok i Komšić kao član Predsjedništva BiH – gdje god je moguće, da provedemo pravnu bitku i utakmicu protiv ovakvih odluka SIP-a. Što se nas tiče, tko god da krene u realizaciju ovakvih neustavnih odluka, pristaje na podjelu zemlje i to možemo smatrati izdajom države”, poručio je “socijaldemokrat” Nikšić.

Bošnjačka “ljevic”  teliko je postala agesivna i radikalna u nastojanjima da od Federaciju BiH naprave bošnjačku repliku Republike Srpske i mržnji prema političkim predstavnicima Hrvata da svojim ponašanjem ruši sve iluzije među Hrvatima da je s takvim moguće graditi Federaciju BiH kao zajednički entitet ravanopravnih naroda.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)