PIC NI RIJEČI O GAŽENJU USTAVNIH PRAVA HRVATA: Čestitali bošnjačkim članovima Predsjedništva na izboru

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

Na današnjem sastanku članova Upravnog odbora  Vijeća za implementaciju mira u BiH sa članovima Predsjedništva BiH iskazana je podrška  BiH i naglašena neophodnost ulaganja dodatnih napora u reformskim procesima. Članovi UO PIC-a podsjetili su na obvezu poštivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir (Daytonski sporazum), te su iskazali čvrstu privrženost suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH. 

 

Bošnjački članovi Predsjedništva BiH Džaferović i Komšić  upoznali su  političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o procesu konstituiranja vlasti na svim razinama.

Istaknuta je opredijeljenost za ispunjavanje uvjeta za stjecanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji i za nastavak provođenja reformi u BiH. Izraženo je uvjerenje da će, usprkos trenutnoj situaciji, doći do napretka u procesu euroatlantskih integracija BiH.

Komšić i Džaferović su naglasili da će u narednom razdoblju prioritet biti ubrzanje procesa integracije BiH u EU i NATO, te provođenja socioekonomskih reformi, koje će osigurati stabilnost i društveno-ekonomski razvoj. Cilj tih reformi je poboljšati životni standard građana, unaprijediti vladavinu prava i javnu upravu. Izražena je spremnost da se pojačaju napori u borbi protiv korupcije.

Članovi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira su čestitali članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću na izboru, te izrazili očekivanje da će brzo doći do formiranja nove vlasti na svim razinama. Iskazali su podršku BiH i naglasili neophodnost ulaganja dodatnih napora u reformskim procesima. Podsjetili su na obvezu poštivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir, te su iskazali čvrstu privrženost suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Bošnjački članovi Predsjedništva Komšić i Džaferović su izrazili zahvalnost zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira na podršci koju su do sada pružile BiH, te izrazili nadu da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Fena

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)