ŠETNJA SA SEJDOM Pendeš priznaje Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva?

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

I tako, ni dva mjeseca nisu prošla a neki kadrovi HDZ-a BiH već su priznali Željka – Sejdu – Komšića kao legitimnog i legalnog člana Predsjedništva BiH, iako je on na dužnost hrvatskog člana izabran bošnjačkim glasovima, što je najveći dokaz političke obespravljenosti Hrvata u BiH.

 

No, to nije spriječilo Marinu Pendeš (HDZ BiH), ministricu obrane BiH da zajedno s Komšićem prošeće „crvenim tepihom“ povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH, piše Dnevnik.ba.

Samim činom šetanja „rame uz rame“ uz Komšića, Pendeš ga je priznala kao legalnog i legitimnog člana Predsjedništva BiH.

Ovdje podsjećamo i Pendeš i cijelu bh. javnost kako hrvatski narod u BiH ne priznaje Komšića kao legalno i legitimno izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

To znači da je on za hrvatski narod potpuno irelevantna figura koja ne zaslužuje bilo kakvo poštovanje. On je uzurpator pozicije u vlasti koja je namijenjena osobi za koju je hrvatski narod glasovao, a Komšić to nije.

Podsjećamo i da je Komšić proglašen personom non grata u svim sredinama u BiH u kojima žive Hrvati. To znači da se politički predstavnici Hrvata s njim neće sastajati u svojstvu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Izgleda kako je Pendeš drugačijeg stava koji treba objasniti hrvatskoj javnosti u BiH.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori