TZV. BH. BLOK Izetbegović s Komšićem najavio antihrvatsku koaliciju pa otkrio kad se planira sastati s Čovićem

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

 

Pregovori o formiranju vlasti između HDZ-a i SDA zakazani su za petak u 15 sati, najavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas nakon sastanka s Komšićem gdje je najavljena koalicija koja će pokušati istisnuti iz vlasti HDZ BiH i SNSD.

 

Izetbegović je precizirao da će se predstavnici dvije stranke sastati u gradskoj Vijećnici u Mostaru.

Izetbegović je ovo rekao nakon sastanka s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem.

“U BiH ne žive marsovci, žive Bošnjaci, Srbi i Hrvati, većinu Srba predstavlja gospodin Dodik, njihovom voljom, nije se s time igrati. Ogromnu većinu Hrvata predstavlja gospodin Čović, dakle, oni nisu moj izbor, nego su izbor naroda”, poručio je Izetbegović.

Željko Komšić je poručio da bi se vlast mogla formirati bez HDZ-a BiH, ali i bez SNSD-a. Tvrdi da postoji računica u kojoj je to moguće. Poručuje da će struktura Kluba Hrvata mogla zavisiti od odluke SIP-a o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH.

“Moglo bi se dogoditi da po prvi put u Klubu Hrvata u Federalnom parlamentu postoji većina dovoljna za izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, a da to nije HDZ”, poručio je Komšić najavivši tako očito kršenje biračke volje bh. Hrvata, odnosno, antihrvatsku i probošnjačku koaliciju.

 

 

I.C.Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)