“1992.-2018.”Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika HVO Zenica

0

 

 

U Zenici je prekjučer, u subotu, 24. studenog, obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika HVO Zenice, Predraga Pandže, Tomislava Miškića i BrankaPalavre.

 

Na taj dan 1992. godine na bojišnici Meščema, Travnik, koju su držali pripadnici HVO-a Zenice prema srpskoj vojsci došlo je do pogibije tri spomenuta pripadnika HVO, a veći broj bojovnika je ranjen.

„U tim ratnim danima, poslije pada Jajca, Zenica i Središnja Bosna su se branili na Travničkoj bojišnici. Crte obrane su bile učvršćene i konsolidirane od strane postrojbi Operativne zone Središnja Bosna i svi daljnji pokušaji prodora VRS prema Travniku i dalje su bili bezuspješni.

Na žalost,tih dana, točnije 24.11. 1992., došlo je do pogibije pripadnika HVO-a Zenica“, kažu iz Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a grada Zenica.

Tim povodom, kao i svake godine, Udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a grada Zenice sjećaju se tih ratnih dana ’92. godine i svojih poginulih suboraca te je u spomen na njih održana sveta misa u župnoj crkvi sv. Josipa u Zenici, koju je predvodio velečasni Vladimir Pranjić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara