Anton Kukuruzović: Postoji li rješenje? Naravno da postoji, a ono se zove treći entitet.

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

Zagovornici “građanske Bosne i Hercegovine” pobjedu dvojice bošnjačkih kandidata za predstavnike i Bošnjaka i Hrvata, sinoć pozdravljaju s uobičajenim građanskim pozdravom Allahu akbar.

Pozdrav je to i Hrvatima od Željka Komšića, njihovog novoizabranog predstavnika, “građanina”, jugoslavena i bosanskog unitarista koji se pred izbore otvoreno izjasnio za ukidanje konstitutivnosti Hrvata i kojeg su im svojim glasovima prema nakaradnom izbornom zakonu izabrali Bošnjaci.

Je li to i prešutno uobičajeni pozdrav i u EU čija diplomacija nije imala jasnih primjedbi protiv majorizirajućeg izbornog zakona kojim se znalo da je takvo monstrumsko rješenje sasvim izvjesno? A samim time, logično je pitati i je li to prešutna nakana i hrvatske diplomacije i predsjednika vlade Plenkovića budući da su oni za EU vezani kao prst i nokat.

Bojazan je tu i da mlaki pristup predsjednice RH govori o tome da ni njezinim svjetskim prijateljima nije previše stalo ni do očuvanja daytonske BiH, kamo li jačanja konstitutivne uloge zapostavljenih i od Bošnjaka majoriziranih Hrvata u Federaciji.
“Građanska BiH”, kakvu na ovaj način žele nametnuti Hrvatima, podmuklija je i gora od islamske države jer bi se tada znalo na čemu su. Ovo je nastavak bošnjačke agresije prema Hrvatima BiH i prodora prema Jadranskom moru u vremenu kada su naivni Hrvati još ginuli za cjelovitu preddaytonsku Bosnu i Hercegovinu, a naivna Hrvatska u tom cilju podredila sve svoje snage i resurse.

Sociopsihološko još neviđeno pitanje – što je u glavi prosječnog Bošnjaka kada ide zaokružiti na listi ime nekoga da bi napakostio susjedu Hrvatu?

Postoji li rješenje? Naravno da postoji, a ono se zove treći entitet. To znaju i vide svi osim bosanskih unitarista, bjelosvjetskih i domaćih ljevičarskih hohštaplera tradicionalno nesklonih Hrvatima kao i svakoj nacionalnoj ideji i domaćih “desničara” kojima su krajnji domet priče o Hrvatskoj do Drine i Bošnjacima kao cvijeću hrvatstva.

P.S. Vidio sam sinoć i danas na društvenim mrežama i drugdje da ima puno pametnjakovića, hrvateka koji kod ovog monstrumskog nametanja volje postavljaju ultrablesavo pitanje koje otprilike glasi u čemu je razlika između Komšića i Čovića ili tvrdnju o Čovićevoj korumpiranosti.

Treba li crtati nekim ljudima? Kao kad dijete želi imati prijatelja, ali o tom ne može odlučiti, pa ni njegova obitelj nego dođu susjedi i dovedu mu nekoga koga ni vidjeti ne može i kažu mu to je od danas tvoj prijatelj.
A dalekosežnim i potencijalno pogubnim posljedicama svega da ne govorim.

 

Anton Kukuruzović/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)