KOMŠIĆ ODGOVORIO GRABAR KITAROVIĆ: Obranit će BiH rušenjem njezinih ustavnih temelja

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je u dva mandata predominantno bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva u odgovoru na izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako se neće umoriti u zagovaranje jednakopravnosti tri konstitutivna naroda naveo je kako se on zalaže za jednakopravnost svih građana Bosne i Hercegovine, piše Hrvatski Medijski Servis.

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/09/28/kolinda-grabar-kitarovic-odgovor-na-optuzbe-iz-sarajeva-necu-se-umoriti-u-zagovaranju-ravnopravnosti-svih-triju-naroda-u-bih/

“To zalaganje jeste europski standard. Neka nam predsjednica Hrvatske pokaže barem jednu državu u Europskoj uniji u kojoj nije na snazi princip, jedan čovjek jedan glas. Taj princip je na snazi i u Hrvatskoj. Bit će u Bosni i Hercegovini, kad tad. Mi ćemo se zato izboriti i nikada nećemo odustati. Etničko ili predstavljanje naroda nije europski i građanski princip, to je jasno svima pa i ljudima u Hrvatskom saboru, ali i predsjednici Hrvatske. Ako oni misle da će proći princip dikature političke manjine nad većinom, varaju se. Čitav demokratski svijet to ne dopušta, pa nećemo dopustiti ni mi u Bosni i Hercegovini, ma koliko neki u Zagrebu mislili da je jedna grupa građana BiH manje vrijednija od druge”, rekao je Komšić.

Komšić je naveo da će se građani Bosne i Hercegovine obraniti od političke agresije Hrvatske.

“Znamo da spremaju autobuse vikend glasača, ali ni nas nije malo. Nekada tenkovi, danas autobusi, to vrijeme je prošlo, nismo se bojali tada, ne bojimo se ni sada. Izađimo na izbore i obranimo državu”, zaključio je Komšić.

Podsjetimo Bosna i Hercegovina Ustavom je definirana kao država tri suverena i jednakopravna naroda i građana, a Europski parlament u rezoluciji o BiH naveo je kako se institucijalne reforme u Bosni i Hercegovini trebaju provoditi u skladu s načelima federalizma i legitimnog predstavljanja konstititutivnih naroda.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)