D.Majhen: Plenki se može srušiti već sutra, al za to su potrebni ljudi, a ne kukavice

Vrijeme:3 min, 59 sec

 

 

Tzv ‘desna struja u HDZ-u’ najgadljiviji je prizor kojeg čovjek može vidjeti na današnjoj političkoj sceni. Na stranu povampireni komunisti, pobješnjeli jugovići i četnici koji nikada nisu bili moćniji u Hrvatskoj, al ovoj grupaciji nigdje nema ravnih.

Shvatio bi čovjek što su šutjeli u prvo vrijeme. Malo po malo su razotkrivali ono što je svatko tko ima iq viši od 20 znao unaprijed, da je Plenković beskrupulozno smeće koje ne mari ni za Hrvatsku ni za Hrvate, a bespogovorno sluša strane gospodare. Pa se može reći da su ljudi u početku bili razočarani, ali su nastojali ipak nešto napraviti za svoju zemlju.

No, što reći danas?

Pa te jadnike Plenki odstrjeljuje jednog po jednog, a oni i dalje šute.

Ništa im nije dovoljno vrijedno toga da podignu svoj glas protiv velikog šefa. Progurali su Istanbulsku, zaustavljaju referendume što je smak bilo kakve demokracije, Pupovac ih drži na kratkoj uzici, sve čekam da svi puste brade do koljena u znak solidarnosti s četnicima s kojima rame uz rame obnašaju vlast. O jugokradljivom HNSu da ne govorim. On na miru uništava buduće generacije Hrvata jer je na poklon dobio školstvo i obrazovanje, dok Obuljenka, Plenkijev osobni izbor, istovremeno uništava kulturu u Hrvata, a financira protuhrvatske filmove i manifestacije. Četnici nikad moćniji, instalirani na sva vodeća mjesta u hrvatskim institucijama i ministarstvima. A ‘desna struja’ i dalje šuti.

Za to vrijeme, Plenki nesmetano radi ono što je započeo raditi isti čas kada je postao premijer. Rješava se onih koji mu smetaju, koji nisu pristalice njegove liberalno-četničko-jugovićke politike, i kojima je Hrvatska bar malo u srcu.

Nikada niti jedan premijer nije bio u boljoj situaciji od Plenkija. Opozicije takoreći nema, a strankom drma na način dostojan jednonogog zločinca.

Za jedne nam je jasno zašto šute. Njima je potpuno svejedno tko je na vlasti i u kojem smjeru vodi Hrvatsku, sve dok je njima dobro. Sumnjam da bi se usprotivili kada bi Plenki sutra odlučio da se Hrvatska treba zbrisati s karte svijeta i pripojiti nekoj imaginarnoj Jugoslaviji.

Al takvi su na neki način manje gadljivi od onih koji su sve do Plenkijevog ustoličenja pričali o svojoj ljubavi za Domovinu, koji su se suprotstavljali onima s kojima su danas u koalicijama, te zagovarali neke općehrvatske vrijednosti.

Za one prve je jasno da su od početka bili nule i to su dosljedno i ostali.

Al ovi drugi, što je njih natjeralo da se i oni pretvore u te iste nule?

Priče o tome kako je Plenki prejak, kako ima preveliku potporu i kako ga se ne može rušiti jednostavno ne stoje. To je tek pravdanje vlastitog kukavičluka, vlastite želje da zadrže svoje pozicije i prividnu moć koju imaju. Prividnu zato, što je imaju tako dugo dok Plenki, uništavajući sve što i malo hrvatski diše, ne dođe i do njih.

Za sada mu ide prilično dobro. Stier, Kovač, Milinović…A ostali čekaju u redu za odstrjel, podsjećajući pri tome na ovce koje mirno i pokorno čekaju dok ih vuk ne rastrga (neka mi vukovi oproste na ovoj usporedbi, vukovi su ipak plemenite životinje).

A sada zamislite sljedeći prizor: skupi se desetak onih koji se ne slažu s Plenkovićevom politikom uništavanja hrvatskih vrijednosti i hrvatskog identiteta. I izjave kako će, ako se Plenki ne makne s mjesta predsjednika HDZ-a otići oni, noseći svoje glasove što bi dovelo do novih izbora.

Što mislite, da li bi oni beskičmenjaci koji slijepo slušaju Plenkija pristali da radi njegovog ostanka izgube fotelje, ili bi glasali za njegovu smjenu i zadržavanje svojih pozicija?

Tzv desna struja HDZ-a može Plenkija srušiti već sutra, kada bi to doista željela.

Pa zašto je onda on još uvijek tu?

Nameće se samo jedan zaključak.

Tu je zato što u biti nitko nema ništa protiv njega i svima odgovara.

I četnicima, i jugovićima, i komunjarama.

I tzv desnoj struji u HDZ-u.

Neka Hrvatska i nestane, glavno da je njima dobro.

Pa bi stoga bilo doista lijepo da nas prestanu zavaravati tamo nekim izjavama kako su oni protiv ovoga ili onoga, ali eto, ne žele rušiti Vladu.

Ne trebate rušiti Vladu, gospodo (ili drugovi, to više nije najjasnije).

Dovoljno je da srušite Plenkovića i da se HDZ vrati svojim korijenima.

A za to ne trebate uraditi ništa nego se složiti i skupa tražiti njegovu smjenu.

Dok to ne uradite, snosite odgovornost za svaki protuhrvatski potez kojeg Plenki povuče, što god vi pričali. Vaša odgovornost nije ništa manja od njegove. Jer, vi ste ti koji ga održavate na vlasti.

A za koji dan, već će netko novi od vas doći na red za odstrjel. Pa onda još jedan, pa još jedan…i tako dok vas ne počisti do kraja.

Zar se onda nije bolje boriti kao čovjek, nego biti odstrijeljen kao kukavica?

 

Diana Majhen/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)