Kajkić: Istražitelje opstruiraju obavještajne službe i političari

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predmet Ovčara

MUP laže, a predmet Ovčara nije postojao do 2017., poručio je na konferenciji za novinare smijenjeni istražitelj ratnih zločina na Ovčari Nikola Kajkić.

Opovrgnuo je optužbe o povredi službene dužnosti te dodao da istražitelji ratnih zločina PU vukovarsko-srijemske Kajkićrade u nezadovoljavajućim uvjetima, a opstruiraju ih i obavještajne službe i lokalni političari.

Da je predmet bio okončan moglo se uhititi i kriminalistički tj. državno odvjetnički, a kasnije i sudski obraditi najmanje 40 osoba počinitelja ovog zločina. Među tih 40 osoba jedan veliki broj živi u Republici Hrvatskoj. Kome je interes i zašto netko nekoga štiti ja u ovom trenutku stvarno ne znam, a i da znam, ne bi vam mogao reći, izjavio je Kajkić, a prenosi HRT.

Ravnatelj policije Nikola Milina demantirao je navode vezane za istragu zločina na Ovčari i napomenuo da je istraživanje ratnih zločina apsolutni prioritet Ministarstva unutarnjih poslova. Obveza je policije da surađuje s DORH-om, a u istraživanju ratnih zločina policija radi samostalno bez ikakvog političkog utjecaja.

Nikako ne stoje navodi koji su izneseni na konferenciji za novinare gospodina Kajkića da je on inicirao da se formira radna skupina. Dapače, on je bio uključen da sudjeluje u radu radne skupine, ali upravo zbog nedovoljnih rezultata, znači ta istraživanja koja su dotad provedena nisu dovela ni do osnove, a kamoli do osnovane sumnje koja je temelj za podnošenje kaznene prijave, izjavio je Milina.

 

HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)