Bošnjački političari osuđuju Herceg-Bosnu i poručuju kako će ponovno izabrati Komšića

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Najavljuje se mimohod za novi Komšićev mandat!Povodom proslave 25. godišnjice formiranja Hrvatske Republike Herceg-Bosne oglasio se Semir Drljević Lovac, predsjednik Prve mostarske partije, pišu vijesti.ba.

 

Drljević ističe da je sramotno da se i nakon pravosnažne presude “Udruženom zločinačkom poduhvatu” od strane HDZ-ovih dužnosnika koji obnašaju najviše državničke funkcije proslavlja godišnjica formiranja “zločinačke paradržave”.

„Dragan Čović i HDZ organizirali su najveći mimohod u povijesti hrvatskog naroda i to mimohod za Njemačku, Austriju i Irsku gdje Hrvati danas traže svoju budućnost i budućnost svoje djece. Posljednje 4 godine mandata Dragana Čovića u Predsjedništvu BiH najbolji su primjer kako se ne radi u interesu svog naroda i svih građana Bosne i Hercegovine.

Prostori na kojima HDZ vlada su sve prazniji, Duvno, Livno i Posušje će uskoro biti potpuno prazni, a iz Mostara i zapadne Hercegovine ima više gastarbajtera nego ikada. To je rezultat HDZ-ove i Čovićeve vlasti i njihov pogled na Bosnu i Hercegovinu“, kaže Drljević i poručuje:

„Svi oni koji s punim pravom smatraju ovu državu svojom, i vide u Bosni i Hercegovini budućnost svoje djece, trebaju na ove mimohode i ovu politiku odgovoriti velikim mimohodom do izbornih mjesta 7. listopada i dati svoj glas Željku Komšiću.“

Demokratska fronta osudila veličanje “zločinačke paradržave” Herceg-Bosne

Demokratska fronta osuđuje proslavu 25.godišnjice od osnivanja “zločinačke paradržave tzv. Herceg Bosne u organizaciji HDZ-a.”

“Smatramo nedopustivim veličanje zločinačke paradržave kojoj je pravosnažno presuđeno pred sudom Ujedinjenih naroda. Radi se o još jednom pokušaju vrijeđanja žrtava i ugrožavanju mira.

Pozivamo međunarodne instuitucije u Bosni i Hercegovini; delegaciju Europske unije u BiH, Ured visokog predstavnika kao i Vijeće za implementaciju mira da osude ovaj gnusni čin promocije zločina, na što obavezuju povelje Ujedinjenih nacija. U protivnom građani Bosne i Hercegovine trebaju znati da je jedna zločinačka politika u potpunosti revitalizirana, i da se iste zločine sprema ponoviti.

Mi u DF-u također smatramo skandaloznim i nedopustivim da član Predsjedništva u ime te institucije obilježava godišnjicu političkog projekta koji je imao za cilj razbijanje države Bosne i Hercegovine”, navode iz Demokratske fronte.

 

vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)