Umro je John McCain, heroj institucionalnog genocida nad Hrvatima u BiH

Vrijeme:5 min, 25 sec

 

U nedjelju 26. kolovoza 2018, godine hrvatski mediji su objavili kako je dan ranije (25. kolovoza) u 82. godini umro čuveni američki senator John McCain, ikona američke političke scene, ratni junak, buntovnik Republikanske stranke, senator kojeg su zbog hrabrosti i dubokih moralnih načela poštovali i ideološki istomišljenici i protivnici iz Demokratske stranke. Bio je jedan od najpoznatijih američkih ratnih zarobljenika. Sin uglednog admirala u zatvoru u Vijetnamu proveo je pet i pol godina nakon što je srušen vojni zrakoplov kojim je upravljao.

Prema informacijama iz kruga McCainove obitelji sadašnju američku administraciju na pogrebu će predstavljat potpredsjednik Mike Pence. Aktualni predsjednik i republikanski stranački kolega Donald Trump neće biti pozvan jer ga pokojnik nije podnosio. Naime, McCain je među republikancima bio ljevičar, liberal i ljubitelj Sorosevih antinacionalnih i antireligioznih brljanja po tuđim državama.

Svi hrvatski mediji trudili su se objaviti o pokojniku sve najljepše. Ništa čudno rekli bi, ali…Hrvatsko kratko pamćenje jednom više zasjalo je punim mrakom zaborava. Ni jedan hrvatski mediji nije naveo činjenicu kako je preminuli John McCain bio istaknuti promotor nametnutog institucionalnog genocida nad Hrvatima u BiH koji još od 2000. godine traje do danas.

Prvo su visoki međunarodni visoki predstavnik OHR-a Wolfgang Petritsch 2000. godine i šef OESS-a Robert Barry 2001. godine nametnutim protuustavnim amandmanima u BiH izvršili državni udar kojim su Hrvati deinstitucionalizirani. Na to klupko puno majorizatorsko-fašističkog otrova vremenom su se namatale brojne strane države, bošnjački političari  i par minornih “hrvatskih” stranaka poput veleizdajničke NHI Krešimira Zubaka, HSP Đapić-Jurišić, braća Lijanović i danas Sanaderov mutant HDZ 90. Sve to vrijeme Hrvatska je svoju glavu “mudro” u stranu okretala.

Dio međunarodne zajednice, predvođen američkim veleposlanstvom u Sarajevu, inzistirao je mimo izbornih rezultata na uklanjanju nacionalnih stranaka s političke pozornice u BiH i instaliranje unitarno-građanskih stranaka. Jedan od glavnih promotora ovog fašističko-majorizirajućeg projekta u SAD-u bio je senator, poraženi republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima i jučer preminuli američki senator John McCain. Njegovi suradnici na stvaranju unitarno-građanske vlasti bili su američki veleposlanik u BiH Thomas Miller i njegov kasniji zamjenik Clifford Bond, te prijatelj McCaina senator Fred Thompson. Američki plan temeljio se na stvaranju marionetske vlasti za koju su kao najboljeg kandidata izabrali nacionalsocijalističku partiju SDP BiH na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom. Nakon općih izbora po nametnutom izbornom zakonu krajem 2000.godine u siječnju 2001. uspostavljena je vlast Alijansa koju je predvodio SDP BiH uz sudjelovanje veleizdajničke “hrvatske” stranke NHI Krešimira Zubaka, koja je ukupno dobila 1% glasova (bošnjačkih) i jedan mandat. Stranka s apsolutnim hrvatskim legitimitetom HDZ BiH s 25 mandata nije ušla u vlast.

Uoči izbora 2010. godine J. McCain je sa senatorom Josephom Liebermanom stigao u BiH osobno finalizirati institucionalni genocid nad Hrvatima u BiH. Ponovno je izigrana volja hrvatskih birača. Vlast je sastavila tzv. vlada Platforme predvođena opet  nacionalsocijalističkom strankom SDP BiH Zlatka Lagumdžije. Ovaj put SDP-u BiH je kao lovorov list veleizdajnički poslužila minorna dodrinaška stranka HSP Đapić-Jurišić s osvojena tek dva zastupnička mandata za koje su većinom glasovali bošnjački glasači.  Đapić-Jurišićevim dodrinašima u veleizdaji se pridružila i minorna građanska stranka NSRZ sada već osuđenog kriminalnog klana braće Lijanović. U vlast su ušle McCainove marionete bez hrvatskog legitimiteta umjesto glavnih hrvatskih političkih stranaka s izbornim legitimitetom koje je predvodio HDZ BiH jer su na izborima osvojili više od tri četvrtine hrvatskih glasova. Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima je u dva mandata nametnut politički Bošnjak i nacionalsocijalist Željko Komšić

Na kraju se ispostavilo kako za Hrvate u BiH nema nikakve razlike hoće li na vlasti biti bošnjački unitaristi iz SDP BiH nekada Zlatka Lagumdžije a danas Nermina Nikšića, ili oni Alije Izetbegovića iz stranke SDA, ili današnji SBB Fahrudina Radončića, DF Željka Sejde Komšića, GS Emira Suljagića i Reufa Bajrovića, BPS ratnog generala i optuženika za ratne zločine nad Hrvatima Sefera Halilovića,  jer sve navedene i nenavedene bošnjačke stranke u BiH ustvari su preslika nacionalsocijalista Slobodana Miloševića i Šešeljevih fašista s kraja prošlog stoljeća kad su “temeljni” velikosrbi svoj projekt velikosrpske države krečili forom o građanskoj YU.

Nametnuti amandmani i izborni zakon do danas su na snazi. Iako je Ustavni sud BiH presudio izmjenu tog fašističkog akta, američko veleposlanstvo u Sarajevu (stvarni vladar BiH) i bošnjačka unitaristička politika stavili su se iznad ustava i dalje ignoriraju presudu.  

Aktualna i sad već u odlasku (srećom) američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack svojom probošnjačkom i antihrvatskom jednostranošću jedna je od najžešćih udarnika na majorizatorskom projektu.

Je li američki predsjednik Donald Trump konačno uvidio kako američkim veleposlanstvom u BiH ne drma on nego Georg Soros i princeza na metli Hillary Clinton i zato smjenjuje aktualnu veleposlanicu Cormack, to ćemo uskoro saznati čim vidimo djela njegovog novopostavljenog. Hrvati u BiH nisu veliki optimisti, možda malo, jer pronaći zlonamjernijeg veleposlanika od Maureen Cormack skoro pa je nemoguće. Osim ako nam Njemačka za veleposlanika u BiH ne pošalje Angelu Merke – za koju sam već jednom ranije naveo – od čijeg talenta za jednostranost jedino je dugotrajnija njena od rođenja uvijek ista frizura.

Nakon navedenih činjenica može li netko od Hrvata u BiH očekivati žaljenje preminulog senatora J. McCaina koji je aktivno sudjelovao u oduzimanju njihovog prava na opstojnost?!

Tu je još i nikad do kraja razjašnjena fotografija iz 2013. godine na kojoj se  McCaina slikao s isilovcima i njihovim vođom Abu Bakr al-Bagdadijem. Teško je povjerovati u američko pojašnjenje:”Ako ne govorite arapski teško je razlučiti tko su pobunjenici protiv Asadovog režima, a tko pripadnici ISIL-a”. Po ovoj logici američke administracije svi oni koji ne govore arapski jezik, a takvih je većina u svijetu, ne mogu prepoznati Osamu bin Ladenu ili Bakr al-Bagdadija?!

U petak 25. kolovoza, samo jedan dan prije smrti J. McCaina, svi svjetski i hrvatski mediji objavili su naslov: “Američki senator potpisao predaju – Odlučio je prekinuti liječenje”.

Teška bolest – tumor na mozgu – i duboka starost McCainu su oduzeli ljudsko dostojanstvo življenja, sposobnost djelovanja i samostalnost. Užasni bolovi totalno su senatora dehumanizirali dovodeći ga u ponižavajuće situacije i osjećaj tereta svojim bližnjima.

Nevjerojatno?!  Sve što je John McCain prethodno nametnuo Hrvatima u BiH kasnije je to isto bolest nametnula njemu. Samo, Hrvati u BiH neće se poput McCaina predati nego će od njega nametnuti tumor na demokraciji, tj. institucionalnu majorizaciju, dehumanizaciju i poniženja, izdržati do konačne pobjede.

Počivaj u miru J. McCainu i neka ti dragi Bog sudi po zasluzi. Nadamo se kako će Svevišnji imati više milosti nego li je za tebe mogu imati Hrvati u BiH, koje si zavio u crno, bacio u nestanak i najdublje jame zaborava.  

 

Filip Antunović/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)