Hrvatska je u polufinalu! Barakude u posljednjoj dionici potopili Crnu Goru

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Nova medalja iz ekipnih sportova se smiješi Hrvatskoj

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva u vaterpolu koje se igra u Barceloni. Barakude su u četvrtfinalu svladali Crnu Goru s 9:7, a do pobjede su stigli sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini.

Izabranici Ivice Tucka nisu najbolje ušli u susret. Slaba efikasnost s igračem više rezultirala je crnogorskim vodstvom od dva razlike. Hrvati su nakon druge četvrtine imali zaostatak od 4:2, ali se u trećoj vraćaju u igru. Iako je na početku drugog poluvremena Crna Gora imala veliku priliku da ode na plus 3, Barakude na kraju dionice imaju neriješen rezultat 6:6 i veliku psihološku prednost.

Posljednju četvrtinu Hrvati otvaraju s tri brza pogotka i nade Crnogoraca da mogu do polufinala brzo su pale u vodu. Iako su već u sljedećem napadu smanjili na minus dva, bliže se nisu mogli primaknuti, te Hrvati s konačnih 9:7 idu u polufinale.

Kod Hrvatske je Marko Bijač imao sedam obrana, Ivan Buljubašić je postigao dva, a Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Loren Fatović, Andro Bušlje, Marko Macan, Maro Joković i Luka Lončar su se po jednom upisali u strijelce.

Vratar Dejan Lazović je upisao 14 obrana, a Aleksandar Ivović, Marko Petković i Mlađan Janović su postigli po dva gola za Crnogorce.

A, u polufinalu ih čeka Srbija koja je danas ranije bila bolja od Mađarske s 8:5.

 

Dnevnik.ba/ T.R./https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)