Akademik Josip Pečarić: Novo pismo načelniku Klarinu

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

NOVO PISMO NAČELNIKU KLARINU

Poštovani g. načelniče Klarin,

Na internetu je navodno dan Vaš odgovor našem Župniku u svezi predstavljanja moje knjige „Thompson – pjesmom za Hrvatsku”:

https://m.sibenik.in/zupanija/klarin-ponovno-odbio-zupnika-pecariceva-knjiga-o-thompsonu-nece-biti-predstavljena-u-opcinskim-prostorijama/95134.html#

Spominje se i to da niste ni prošle godine dozvolili korištenje općinskih prostorija za predstavljanje jedne druge moje knjige.

To je doista točno, ali i tada se pokazalo da Vi o istom pitanju donosite različite odluke. Ako se sjećate, prvo ste i tada, kao i sada, nešto pričali o antifašizmu, pa kada sam Vam odgovorio da se radi samo o Vašem sprovođenju velikosrpskog Memoranduma SANU 2, naš župnik je dobio potpuno drugačiji službeni odgovor od Vas. Odgovor Vam šaljem u prilogu i iz njega je razvidno da je  problem bio „u tome što su još uvijek bili radovi u kino dvorani!“

Dakle postoje ili dva načelnika Klarina, ili postoje različita stanja svijesti kod jednog te istog g. Klarina.

O čemu se radi?

S obzirom da se radi o knjizi o Marku Perkoviću Thompsonu, nisam Vam odmah odgovorio jer je sinoć bio veličanstven doček Zlatka Dalića u Livnu koji je završio Thompsonovim koncertom.

S obzirom da je sam Dalić izjavio kako je Thompsonova pjesma „Ljepa li si“, za koju su svojevremeno mladi SDP-ovci zatražili zabranu, zapravo himna Vatrenih koju su pjevali u autobusu kada su odlazili na utakmica i vraćali se s njih, zaista je nevjerojatno da Vam smeta predstavljanje knjige o Thompsonu.

Valjda se ne radi opet o sprovođenju Memorandumu SANU 2. Pa protiv Thompsonovih pjesama je digao svoj glasa i Predsjednik Srbije, zar ne?

S obzirom da je ovo Vaše obrazloženje doista neinteligentno, jer javno tvrdite da svojim neistomišljenicima nećete dozvoljavati korištenje općinskih prostorija, drugim riječima hoćete svojim istomišljenicima, očito se radi o diskriminaciji koju sprovodite u općini čiji ste načelnik.

Obrazloženje je još neinteligentnije kada znamo da je Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara organizirala predstavljanje ove knjige u Zagrebu u Domu branitelja HVIDRA. Dakle oni koji su istinski antifašisti jer su pobijedili fašističkog agresora na Hrvatsku!

Ili ipak još radovi u kino dvorani nisu završeni?

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić

PRILOG:

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)