TERRY VENABLES Bivši engleski izbornik: “Smirimo strasti, Hrvatska će nas u protivnom dokrajčiti”

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Dok euforija u Engleskoj i dalje raste, Venables upozorava kako s Hrvatima neće biti lako i ono što je najvažnije, ne smiju se podcijeniti.

Bivši engleski izbornik Terry Venables dao je zanimljivu izjavu uoči polufinalne utakmice u kojoj će Engleska igrati protiv Hrvatske.

Dok euforija u Engleskoj i dalje raste, Venables upozorava kako s Hrvatima neće biti lako i ono što je najvažnije, ne smiju se podcijeniti.

“Moramo smiriti strasti, Southgate mora poraditi na tome i dobro se pripremiti za Hrvatsku, To je ultraopasna reprezentacija s nevjerojatnim talentom, a predvođena je s najboljim nogometašem u Rusiji – Lukom Modrićem”, napisao je Venables za Daily Mail, te nastavio:

“Nemamo lijepa sjećanja s Hrvatima, još me boli onaj poraz iz 2007. na Wembleyu. To nam može poslužiti kao najvažnija lekcija: Hrvatsku se ne smije podcijeniti. Ako ih podcijenimo, uništit će engleski san o trofeju. Moramo napredovati kako smo i napredovali u svim ovim utakmicama i onda nemamo razloga da ne vjerujemo u prolazak u finale. Ako ne budemo napredovali – Hrvatska će nas dokrajčiti.”

Terry Venables je posljednji engleski izbornik koji je ‘Tri Lava’ doveo do polufinala velikog natjecanja. Bilo je to na Europskom prvenstvu 1996. u Engleskoj, a u polufinalu ih je izbacila Njemačka nakon jedanaesteraca. Zanimljivo jedini penal u raspucavanju promašio je sadašnji izbornik Gareth Southgate. Nakon izbacivanja domaćina, Njemačka je kasnije i osvojila prvenstvo pobijedivši Češku u finalu s 2:1.

 

Dnevnik.ba/ T.R./https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori