Rakitić otkrio kako je motivirao Vatrene uoči penala

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

– Jako smo blizu ostvarenja najvećeg sna, stoga moramo iskoristiti priliku, pružiti sve od sebe i nadam se da će na kraju Hrvatska biti na vrhu.

Hrvatska je izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom 4:3 protiv Danske nakon lutrije penala. Penal koji je Hrvatsku odveo u četvrtfinale i na Rusiju zabio je Ivan Rakitić.

– U tom trenutku jedna sekunda čini se poput sata. U tom trenutku želja vam je da se ugase svjetla i da nitko ne vidi što radite te da sami izvedete taj udarac – rekao je ekskluzivno za Telegraph Rakitić.

Hrvatski veznjak ponovio je kako mu je prije početka utakmice supruga rekla da će zabiti posljednji penal, ali i kako je cijelo popodne gledao Schmeichelove snimke i proučavao kako brani udarce s bijele točke.

– Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem koji je igrao s njim u Leicesteru kako bih ga još bolje upoznao. Nakon svega imao sam dosta samopouzdanja – rekao je Rakitić pa dodao:

– Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Domagoj Vida, prije nego što sam krenuo zabiti, rekao mi je: ”Molim te, zabij ga. Molim te, molim te, molim te”. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju obranu u životu da bi me zaustavio.

Uoči raspucavanja baš je Rakitić bio taj koji je održao motivacijski govor suigračima.

– Prije raspucavanja okupili smo se i rekao sam suigračima: ”Luka nas je spasio toliko mnogo puta, sada je red da mi spasimo njega”. Subašiću sam rekao: ”Uživaj jer ovo će biti tvoj trenutak.”

Za kraj je hrvatski veznjak otkrio očekivanja od nastavka prvenstva.

– Jako smo blizu ostvarenja najvećeg sna, stoga moramo iskoristiti priliku, pružiti sve od sebe i nadam se da će na kraju Hrvatska biti na vrhu.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)