NK Pajde Möhlin pobjednik 6. Europskog nogometnog natjecanja klubova koje su utemeljili Hrvati izvan svoje domovine i i Nacionalnih manjina.

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

Završeno je ovogodišnje, šesto po redu, Europsko nogometno natjecanje klubova koje su utemeljili Hrvati izvan svoje domovine i i Nacionalnih manjina.

 

U razdoblju od petka, 22. do nedjelje, 24.lipnja 2018. u Zagrebu natjecalo se osam momčadi.

Zajednica hrvatskih klubova iz Njemačke na natjecanju je imala  svoja tri kluba koji su se kvalificirali u natjecanju kroz turnire TOP-12, neslužbenom prvenstvo hrvatskih nogometnih klubova Njemačke. Tako su za pravo za ovo EP u Zagrebu izborila tri kluba: NK Zagreb 75 iz Dortmunda, NK Croatia iz Stuttgarta i SC Croatia iz Mulheima am. Ruhr.

Udruga hrvatskih nogometnih klubova Švicarske na prvenstvu su zastupala  dva kluba: zadnjeg pobjednika Europskog prvenstva momčad NK Pajde iz Möhlina te po prvi put momčad SV Slavonije iz Berna. Valja podsjetiti kako je  Slavonija nastupala umjesto momčadi Croatie Villefranche iz Francuske koja je u zadnjem trenutku otkazala svoj nastup na EP u Zagrebu.

Iz Austrije, koja kao i Švicarska za nastup na EP ima pravo na jedan klub, dolazi SK Cro Vienna iz Beča.

Iz Švedske, koja kao i Švicarska, Austrija i Francuska ima pravo na nastup jednog njihova kluba, na prvenstvu se natjecao  HD Velebit iz Göteborga.

Kao predstavnik hrvatskih nacionalnih manjina pravo nastupa je  izborila i izabrana vrsta Hrvata iz Vojvodina (pobjednik prvenstva hrvatske nacionalne manjine 2017.godina).

NK Pajde  iz Möhlina su europski prvaci!! 

NK Pajde – Vojvodina 3:2 

NK Pajde Möhlin / Foto: Fenix Magazin
Momčad Hrvata iz Vojvodine / Foto: Fenix Magazin

U utakmici za treće mjesto  bolja je bila ekipa Slavonija Bern od HD Velebita

SV Slavonija Bern – HD Velebit 3:0

SV Slavonija Bern prvi put na EP u Zagrebu / Foto: J. Kukuruzović

 

Velebit Goeteborg_ Fenix Magazin-Arhiv Velebit Goeteborg

Bronca za Slavoniju!

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)