Video/Ivica Šola ukazuje na laži kojima se u migrantskoj politici prikriva istina i stvara iskrivljena slika stvarnosti ” Najveći lažov su država i mainstream mediji”

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

 

O migrantskoj politici, primjerima iz drugih europskih država, te kako bi se Hrvatska u svemu trebala postaviti u emisiji Dobar dan, Hrvatska govorili su novinar g. Hassan Haidar Diab, docent Ivica Šola s osječkog sveučilišta, te politolog i sociolog prof. Anđelko Milardović s instituta za migracije.

Istaknuta je važnost medija te istinitost izvještavanja. Ivica Šola je naglasio kako lažne vijesti i neistine šire državne institucije i main-stream-mediji, što se može vidjeti na primjerima Švedske i Njemačke. Povjerenje Šveđana u državnu televiziju i u institucije naglo je palo, tamošnje se društvo suočava s porastom kriminala, broj silovanja…., ustvrdio je.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vnGujQzBDzs

 

S izlaganjem Ivice Šole složio se Hassan Haidar Diab koji je napomenuo kako je i sam bio meta napada nakon što je izvještavao o opasnostima neoprezne migrantske politike, te kako se tada zbog toga morao suočiti s prozivanjima da je islamofob i rasist – iako je Arap muslimanske vjeroispovijesti.

Anđelko Milardović istaknuo je kako je nemoguće postaviti multikulturni model života ukoliko od strane migranata ne postoji volja za integracijom, a istodobno žele koristiti benefite društva u koje su došli. Tada se stvaraju dva paralelna društva, i u tom slučaju dolazi u obzir samo interkulturni model, reko je Milardović.

 

Željko Maršić-Zenga/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)