Referendumska inicijativa “Narod odlučuje”

Vrijeme:2 min, 13 sec

 

Draga/Dragi,

U ime obitelji je zajedno s drugim udrugama i građanima okupljenim u referendumsku inicijativu  Narod odlučuje prijavila gradskim i mjesnim komunalnim uredima više od 2000 mjesta izjašnjavanja te će lokacije na kojima ćete moći dati svoj potpis uskoro biti objavljene na stranici inicijative.

Referendum za pravedniji izborni sustav najavljen je u jesen prošle godine, a ratifikacija Istanbulske konvencije protiv koje smo se svi zajedno zalagali – najbolji je primjer nepoštivanja volje nas birača od onih koji bi nas trebali predstavljati.

Prošli tjedan su u medijima ponovno najavljeni parlamentarni izbori na jesen. Građanski referendum Narod odlučuje može osigurati da u novom sazivu Sabora imamo mnogo više zastupnika koji zastupaju vrijednosti građana koji su ih izabrali!

Hrvatska biskupska konferencija dopustila je ispred župa prikupljanje potpisa za prošli referendum za pravedniji izborni sustav 2014. godine: http://www.hbk.hr/?type=vijest&ID=505 , upravo zato što se demokratizacijom izbornog sustava ostvaruje veća  društvena pravednost.

Dva referendumska pitanja donose šest promjena koje će osigurati da će građani preferencijskim glasovima moći odlučivati o tome tko postaje njihov zastupnik u Saboru. Takav izbor zastupnika osigurat će da oni budu više odgovorni biračima koji su im dali svoj glas, nego šefu svoje stranke. Isto tako, referendum će spriječiti političku trgovinu HDZ-a i SDP-a sa strankama koje ne mogu prijeći izborni prag, trgovinu mandatima nacionalnih manjina te omogućiti veću izlaznost na izbore kroz dopisno i elektroničko glasovanje. Referendumska pitanja možete proučiti ovdje  https://narododlucuje.hr/

Potpisi će se prikupljati od nedjelje, 13. do nedjelje, 27. 5. 2018. Mjesta izjašnjavanja mogu se prijaviti samo na području Republike Hrvatske, trebaju biti prijavljena i jasno označena. Hvala svima koji su se javili za volontiranje. Molimo sve koji to još nisu učinili da se prijave na poveznici  https://bit.ly/2KreHsf  ili da se jave na mobitel: 091 3626 261.

Rok za prikupljanje potpisa je kratak, a uspjeh ovisi o dostupnosti mjesta za potpisivanje i broju volontera koji su spremni žrtvovati se i izdvojiti svoje vrijeme.

Pozivamo vas sve da nas poduprete na način koji smatrate prikladnim – donacijom na HR5223600001102351957 za potrebe tiska potpisnih knjiga, plakata i letaka, volontiranje na mjestima izjašnjavanja, molitvom i svakom drugom vrstom pomoći koju smatrate prikladnom.

Sva pitanja vezana za inicijativu možete slati na mail: info@narododlucuje.hr ili info@uimeobitelji.hr .

U posljednjih nekoliko godina zajedničkim zalaganjem postigli smo važne promjene na bolje. Nastavimo doprinositi općem dobru – promjenama koje će zaustaviti odlazak ljudi iz Hrvatske i osigurati da u našoj predivnoj Domovini bude dobro svima, a ne samo nekima!

Gostovanja u emisijama predstavnika GI “Narod odlučuje” pogledajte na poveznicama: https://bit.ly/2wbkPSp i https://bit.ly/2HTwruE.​

Svako dobro

Željka Markić 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)